Det nya kungliga – och superheta – Europa

En ny generation kungligheter har vuxit upp och blivit unga vuxna. Svensk Damtidning har koll på det nya kungliga – och superheta – Europa! Här är namnen att lägga på minnet.

Glöm prins Joachim, prinsessan Stephanie och Marie-Chantal. Nu har deras barn tagit över den kungliga scenen. Möt det nya kungliga Europa! Det bästa av allt? Nästan alla finns på Instagram, där de flitigt delar med sig av bilder och beskrivningar från och av sin vardag. Norska Se och Hör har gjort en sammanställning! Den lyder som följer…

Pauline Ducruet

Pauline Ducruet

Pauline Grace Maguy Ducruet, 25, är äldsta dotter till Stéphanie, 55, av Monaco och Daniel Ducruet, 55. Hon har modet och stilen i blodet (hennes mormor är ju självaste Grace Kelly) och för närvarande studerar hon till modedesigner. Hon har även jobbat för modehuset Dior. Nyligen startade hon sitt eget modemärke, kallat Alter Designs.

Prins Constantine Alexios

Unge prins Constantine Alexios, 21, av Grekland och Danmark är medlem av den grekiska kungafamiljen. 21-åringen är äldsta son till kronprins Pavlos, 52, och kronprinsesan Marie-Chantal.

Constantine Alexios är sonson till Konstantin II, 79, och danska Anne-Marie av Grekland, 73, (i sin tur dotter till svenska drottning Ingrid, kung Carl XVI Gustafs faster) som var Greklands sista kungapar. Monarkin i Grekland avskaffades 1973.

Just nu studerar 21-åringen vid universitetet i Georgetown i Washington.

503 Service Unavailable

Prinsesse Maria-Olympia

Marie-Chantal

Constantine Alexios har en äldre syster, modellen Maria-Olympia, 23, av Grekland och Danmark. Hon är ett känt ansikte i såväl mode- som societetsvimmel och nyligen sågs hon på Mary Kate och Ashley Olsens modevisning i New York. Det har också florerat rykten om att hon, för 4 år sedan, dejtade prins Harry. Det brittiska hovet tillbakavisade dock de ryktena.

Just nu bor 23-åringen i New York där hon pluggar konst vid Parsons. Hon extraknäcker också som modell, för bland annat Teen Vogue, Tatler och Dolce & Gabbana.

503 Service Unavailable

Prins Nikolai

Prins Nikolai

Nikolai William Alexander Frederik, 20, är son till prins Joachim av Danmark, 50, och hans exfru grevinnan Alexandra, 55. 2018 kom nyheten om att Nikolai fått jobb som modell, senare samma år debuterade han på catwalken för Burberry.

Numera är han knuten till modehuset Dior.

Amelia Windsor

Amelia Windsor

Lady Amelia Windsor, eller Sophia Theodora Mary Margaret Windsor som hennes fullständiga namn lyder, 24, är en engelsk modell som är släkt med den brittiska kungafamiljen.

Amelias föräldrar heter George Windsor, 57, och grevinnan Sylvana Tomaselli, 62. Hennes farfar är prins Edward, hertig av Kent, som är kusin till drottning Elizabeth, 93.

Louis Spencer

Louis Spencer

Då Louis, 25, Louis Frederick John Spencer som hans fullständiga namn lyder, och hans syster Kitty Spencer besökte Meghans och Harrys bröllop häromåret fick syskonduon stor uppmärksamhet.

Louis Spencer föddes i Westminster i London, men är uppvuxen i Kapstaden. Enligt Hello Magazine studerar han vid universitetet i Edinburgh.

Kitty Spencer

Kitty Spencer, Louis syster och prinsessan Dianas brorsdotter.

25-åringen är fjärde barn till prinsessan Dianas bror Charles Spencer, 55, och hans första fru Victoria Aitken, 54 och därmed kusin med Harry och William.

503 Service Unavailable

Prinsessan Elisabeth

Elisabeth

Prinsessan Elisabeth von Thurn und Taxis, 37, är en tysk journalist (stilredaktör för Vogue), författare och konstsamlare. Hon tillhör den tyska furstesläkten von Thurn und Taxis och är dotter till  Johannes von Thurn und Taxis och Gloria von Thurn und Taxis, 59.

Foto: TT