Det ska han heta – Bhutans kronprins har fått sitt namn

Det ska han heta – Bhutans kronprins har fått sitt namn

Vad heter Bhutans lille tronarvinge? Äntligen vet vi. På kungens officiella facebook-sida förklarar man varför de valde namnet och vad det betyder.
Jigme-2

Bhutans kungafamilj har befunnit sig i rampljuset sedan 5 februari då de fick sitt första barn. Kungen var med i rummet i Lingkana Palace då drottningen födde. För att hedra den nyfödde planterades 108.000 träd av tiotusentals frivilliga i Bhutan. I det färggranna bergslandet händer det en hel del.

Kate-12

Uppmärksamheten sinade knappast då prins William och Kate kom på besök förra veckan. En dag efter det att hertigparet åkte därifrån var det dags för ceremonin då  den lille kronprinsen fått sitt namn.

jigme-bhutan

Bhutans kung Jigme Khesar Namgyal Wangchuck och drottning Jetsun Pema har döpt sin baby till Jigme Namgyel Wangchuck i en officiell namngivningsceremoni.

– Jigme betyder orädd, och åberopar styrkan att möta alla utmaningar som framtiden kan medföra – utan rädsla eller tvekan. Wangchuck betecknar en person som är född kunglig i Bhutan. Medlemmarna av kungahuset tillhör Wangchuck dynastin, står det att läsa på Facebook-sidan.

Bhutan

Det är ingen tvekan om att sonen kommer att bli mycket älskad. Här ser vi farfar borsta hans lilla kalufs.

Både kungen och drottningen är uppvuxna i stora familjer. Kungen har en yngre syster, tre halvsystrar och en halvbror. Drottning Jetsun Pema härstammar från Bhutans äldsta aristokratiska familjer och är nästäldst av fem barn. Hennes storasyster är gift med kungens bror.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Stella Pictures, Facebook