Det skulle hända om Chris tog emot prinstiteln

28 sep, 2022, 15:30 
Det skulle hända om Chris tog emot prinstiteln
Foto: TT

Christopher O'Neill tackade artigt nej till erbjudandet att bli prins – det här skulle hända om han inte gjorde det.

Annons

Christopher O'Neill kom in prinsessan Madeleines liv år 2010 när prinsessan flyttade till USA efter en något turbulent tid i Sverige.

Jonas Bergströms otrohet kom fram och hon hade precis brutit förlovningen med honom . Madeleine åkte till USA i ett försök att starta om.

Bara några månader senare kom vändningen – hon träffade hon finansmannen Chris O'Neill. Den man som kom att bli hennes äkta make.

Under 2012 förlovade sig Madeleine och Chris. Deras förlovningsvideo slog igenom stort. Det var absolut inte det traditionella offentliggörandet av en förlovning, i alla fall inte när det gäller kungligheter. De andra kungligheterna har haft en presskonferens med möjlighet till frågor när de offentliggjort sin förlovning. Det hoppade paret över!

Recept.se Nyhetsbrev

Gifte sig 2013 i Stockholm

Trots att paret levde loppan i New York så var det Stockholm, Sverige som gällde när paret skulle gifta sig.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill gifte sig 8 juni 2013 på Drottningholmsslott i Stockholm. Det var ett typiskt pampigt kungligt bröllop, precis så storslaget som man kunde förvänta sig.

Annons

Efter giftermålet så erbjöd kungen en rad titlar till herr O'Neill. Det var på tal om Prins Christopher, hertig av Gästrikland och Hälsingland, vilket skulle göra Chris till en kunglig familjemedlem på riktigt!

Då hände det oväntade. Chris ratade erbjudandet helt och hållet. Han sa ”Tack – men nej tack” till alla titlarna som kungen erbjöd:

– Det var aldrig ett alternativ, har Chris sagt.

Det här hade hänt om Chris blev prins

Chris företagande har varit mycket viktigt för honom och skulle han tackat ja till att bli prins hade hans egna verksamheter behövt stänga igen.

Han hade också behövt slopa sitt efternamn "O'Neill" och gett upp sin möjlighet att engagera sig politiskt. Detta enligt kunglig tradition. Dessutom hade Chris varit obligerad till att delta på långa middagar där chansen att gå ifrån är väldigt liten. En livsomställning helt klart!

Det är alltså en rad olika grejer som hade sett annorlunda ut och Chris lever helt klart ett annat liv än prins Daniel som valde det kungliga livet!

Foto: TT

Annons