Det stora miljonarvet – Madeleine blev snuvad!

Det stora miljonarvet – Madeleine blev snuvad!
När prinsessan Lilian gick bort lämnade hon efter sig stora tillgångar. Så här blev arvet fördelat.
Annons

Saknaden efter prinsessan Lilian var och är fortfarande påtaglig inom kungafamiljen. Det har nu gått sju år sedan hon avled i sitt hem Villa Solbacken på Djurgården.

På begravningen i Slottskyrkan vittnade kung Carl Gustaf, som haft Lilian som förtrogen i decennier, om hur viktig prinsessan varit för kungafamiljen.
– Hon var en sann glädjespridare och hade förmågan att alltid skapa en god och hjärtlig stämning runt sig. En mycket kär och avhållen familjemedlem är nu borta, sa kungen då.

Annons

Annons

Prinsessan Lilian – så fördelades hennes arv

När Lilian lämnade jordelivet hade hon en förmögenhet värd ungefär 54 miljoner kronor. Tidningen Expressen lyckades få tag på den väsentliga informationen från testamentet och bouppteckningen, och kunde därför avslöja vem som fick vad.

Kung Carl Gustaf fick flera av Lilians kära ägodelar, bland annat ett gäng konstverk och fotografier. Hans maka, drottning Silvia, var en av Lilians närmaste vänner. Hon fick fem miljoner kronor och flera värdefulla smycken.

När man sedan ser till fördelningen bland kungabarnen märker man en tydlig skillnad. Kronprinsessan Victoria och prins Carl Philip stod Lilian och prins Bertil väldigt nära. De umgicks flitigt och Carl Philip kom att betrakta Lilian och Bertil som ett slags farföräldrar.

Victorias arvegods är ett sannerligen ett handfast bevis på hennes nära relation med Lilian. Hon fick Lilians favoritdiadem, som tidigare tillhörde den brittiska prinsessan Margareta av Storbritannien och Irland. Det är tillverkat hos det franska juvelerarföretaget Boucheron i Paris och består av både silver, guld och diamanter.

Annons
Victoria bar Lilians diadem på Madeleines bröllop.
Victoria bar Lilians diadem på Madeleines bröllop.

“Hade ingen speciell relation”

Carl Philip fick i sin tur allt lösöre i Villa Solbacken som inte specifikt vigts åt någon annan. Men prinsessan Madeleine då? Jo, hon hade inte samma förtrogna utbyte med Lilian som sina syskon. Hon fick dock inte gå lottlös. Men hennes arvegods, en akvamarin-ring, bär inte på samma sentimentala eller historiska betydelse som Victorias diadem.

Som Expressen skriver:

“Prinsessan Madeleine är den av kungabarnen som hade minst kontakt med prinsessan Lilian och de två kom aldrig att få någon speciell relation.”

Annons
Madeleine bär ringen hon ärvde från Lilian.
Madeleine bär ringen hon ärvde från Lilian.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

10 kommentarer till “Det stora miljonarvet – Madeleine blev snuvad!”

 1. Ingrid skriver: 4 augusti, 2020

  Det var väl från Bertils förmögenhet de ärvde.


 2. Bettina skriver: 5 augusti, 2020

  På vad sätt blev M “snuvad”? Ganska naturlig fördelning av ett arv.


 3. PernillaA skriver: 5 augusti, 2020

  Tror inte att hon döpt Leonore till Lilian om de inte haft en nära relation


 4. Minna skriver: 5 augusti, 2020

  Jag kan nästan tro att den här nyheten är sant


 5. Desirée skriver: 5 augusti, 2020

  Leonore heter faktiskt även Lilian så detta verkar intet trovärdigt, naturligtvis träffade alla tre Lilian lika mycket under hela uppväxten. Eftersom allt; hus, lösöre smycken, pengar mm kommer från Bertils ärvda förmögenhet så hade säkert han och Lilian talat om hur allt skulle fördelas efter bådas bortgång. Kungabarnen fick ju ärva 5 miljoner var efter Bertil. Att Victoria ärvde diademet och halsbandet är väl inte konstigt med tanke på hur många stora juveler som tidigare lämnat svenska kungahuset med olika prinsessor, exempelvis det stora rubinsettet som följde med till Danmark, smaragddiademet som hamnade i Norge och de diamantdiadem som nu ägs av Margrethe och hennes systrar.


 6. Anna skriver: 5 augusti, 2020

  Egentligen är det lite konstigt att inte Victoria gav sin förstfödda namnet Lilian som en hyllning till hennes döda “extrafarmor”…utan att Madeleine gjorde det. Det påpekas ju ofta hur nära V och L stod varandra, så det skulle ha varit en fin gest.


 7. josefin skriver: 5 augusti, 2020

  Det gick bra för gruvarbetardottern fr Wales.

  Sedan kan jag ju tycka att SvDam ska ha ett spràk pà àtminstone en 20-àrings nivà och sàledes skippa uttryck som “ett gäng tavlor” o liknande. Ett flertal tavlor kan man säga, eller bara helt enkelt “tavlor..”


  1. Catrin skriver: 7 augusti, 2020

   På tal om titlar: på en engelskspråkig blogg läste jag att kungen träffade “Silvia Sommarlath, former flight attendant” vid OS i München 1972…det var en nyhet för mig. Inte OS men flygvärdinnan.


 8. Ingrid skriver: 8 augusti, 2020

  Hade det varit i Sverige hade det stått pilot!
  Vi brukar avrunda uppåt.


  1. ananas skriver: 10 augusti, 2020

   😂😂😂


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar