Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Det stora miljonarvet – Madeleine blev snuvad!

04 aug, 2020, 20:00 
När prinsessan Lilian gick bort lämnade hon efter sig stora tillgångar.Så här blev arvet fördelat.
Annons
Silvias vändning i relationen med MadeleineBrand logo
Silvias vändning i relationen med Madeleine

Saknaden efter prinsessan Lilian var och är fortfarande påtaglig inom kungafamiljen. Det har nu gått sju år sedan hon avled i sitt hem Villa Solbacken på Djurgården.

På begravningen i Slottskyrkan vittnade kung Carl Gustaf, som haft Lilian som förtrogen i decennier, om hur viktig prinsessan varit för kungafamiljen.

– Hon var en sann glädjespridare och hade förmågan att alltid skapa en god och hjärtlig stämning runt sig. En mycket kär och avhållen familjemedlem är nu borta, sa kungen då.

Prinsessan Lilian – så fördelades hennes arv

När Lilian lämnade jordelivet hade hon en förmögenhet värd ungefär 54 miljoner kronor. Tidningen Expressen lyckades få tag på den väsentliga informationen från testamentet och bouppteckningen, och kunde därför avslöja vem som fick vad.

Kung Carl Gustaf fick flera av Lilians kära ägodelar, bland annat ett gäng konstverk och fotografier. Hans maka, drottning Silvia, var en av Lilians närmaste vänner. Hon fick fem miljoner kronor och flera värdefulla smycken.

Annons

När man sedan ser till fördelningen bland kungabarnen märker man en tydlig skillnad. Kronprinsessan Victoria och prins Carl Philip stod Lilian och prins Bertil väldigt nära. De umgicks flitigt och Carl Philip kom att betrakta Lilian och Bertil som ett slags farföräldrar.

Victorias arvegods är ett sannerligen ett handfast bevis på hennes nära relation med Lilian. Hon fick Lilians favoritdiadem, som tidigare tillhörde den brittiska prinsessan Margareta av Storbritannien och Irland. Det är tillverkat hos det franska juvelerarföretaget Boucheron i Paris och består av både silver, guld och diamanter.

Victoria bar Lilians diadem på Madeleines bröllop.
Victoria bar Lilians diadem på Madeleines bröllop.

“Hade ingen speciell relation”

Carl Philip fick i sin tur allt lösöre i Villa Solbacken som inte specifikt vigts åt någon annan. Men prinsessan Madeleine då? Jo, hon hade inte samma förtrogna utbyte med Lilian som sina syskon. Hon fick dock inte gå lottlös. Men hennes arvegods, en akvamarin-ring, bär inte på samma sentimentala eller historiska betydelse som Victorias diadem.

Som Expressen skriver:

“Prinsessan Madeleine är den av kungabarnen som hade minst kontakt med prinsessan Lilian och de två kom aldrig att få någon speciell relation.”

Madeleine bär ringen hon ärvde från Lilian.
Madeleine bär ringen hon ärvde från Lilian.
Annons