Det väljer Kate på menyn

25 aug, 2019, 18:00 
https://image.svenskdam.se/asa_cropped-2-200x200.jpg.jpg?imageId=5471213&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687
Kate och en kock
Vi vet sedan tidigare att drottning Elizabeth inte dricker vin, men gillar böckling. Men vad väljer hertiginnan av Cambridge att äta en vanlig vardagskväll? Här avslöjar vi favoriterna i det kungliga kylskåpet!
Annons

Det brukar vara ett stort hemlighetsmakeri kring vad kungligheterna tycker om att äta. Det har en naturlig förklaring. Det är nämligen så att om en regent eller en annan medlem av kungahuset yppar vad de har för favorit i skafferiet, kan två saker hända. Ett: Kungligheten i fråga blir bjuden på detta ideligen. Två: Många har synpunkter på om någon äter kött/fisk etc. Kungligheter ska hålla sig neutrala i alla frågor, är den allmänna åsikten. Men nu har det kommit fram uppgifter om vad prins Williams hustru Kate tycker om att äta.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Kate och prins William

Kate är en sportig kvinna som både spelar tennis och seglar. När hon utövat fysisk aktivitet är det näringsrik mat som hon längtar efter mest. Hon har dock sina favoriträtter, precis som de flesta andra. Kate är faktiskt en av dem som har gett sina beundrare en liten hint av vad hon gärna äter.

Annons

Kate gillar popcorn

Även om Kate sällan öppnar upp sig om sin dagliga kost, har hon avslöjat några av sina favoriträtter. Dock har hon inte berättat muntligen om sin passion för popcorn eller för kryddig mat. Det har vi kunnat se från bilderna som tagits från alla de uppdrag hon varit ute på.– När hertiginnan av Cambridge är på basket exempelvis ses hon ofta med en pappmugg med popcorn, skriver Hello!Det är hon inte ensam om, det tycker ju vår egen lillsessa Estelle om också.

Kate och kräftor

Kate har själv berättat att matlagning inte är hennes favoritsyssla.

– William tvingas stå ut med min matlagning mesta dels av tiden… stackarn, sa Kate roat när hon och William träffade en kock på ett event och de konverserade om hur olika det kan kännas att stå vid grytorna.

Annons

Humoristiske prins William inflikade rappt till allas förtjusning: “Det är anledningen till att jag är så smal”.

prins William Kate

Kate vet åtminstone lite grann om matlagning. Hon har tre barn och numera kan hon slippa stå vid spisen om hon vill, eftersom det finns en stab av personal att tillgå på hemmafronten. Vi är många som minns Kates första julklapp till drottning Elizabeth – en chutney tillagad efter sin egen mormors hemliga recept. Den gjorde hon, enligt uppgift, helt på eget bevåg. Varje småbarnsförälder vill nog ge familjen en personlig kulinarisk upplevelse då och då.

Det väljer Kate på menyn

Här avslöjar vi några av Kates favoriträtter och vad hon sägs välja på menyn…

Kate äter gärna en indisk, kryddig curry

När Kate var gravid åt hon inte särskilt mycket, eftersom hon led av en allvarlig typ av graviditetsillamående. Men när hon kommit in i sjunde månaden med prins George slukade hon en hemlagad grönsaksrätt, tillagad av det  indiska paret, Chan Shingadia aoch hennes man Hash, som drev “the Spar shop” nära Kates barndomshem i Berkshire. Chan berättade att hon är vegetarian och endast lagar vegetariska köttfria rätter. Hon föreslog att hennes mat skulle vara perfekt för Kate. Och hon hade rätt! Hertiginnan av Cambridge åt och åt – och fullkomligt njöt av curryn.

Kate och William

Hon har sedan dess sagt att hon gillar kryddstark mat. Det gör däremot inte William. Under en resa till Indien med prins William viskade Kate till en av hovpersonalen att hennes man “kämpar” med kryddiga rätter. William såg lite blek ut då han smakat en väldoftande, men rejält stark, samosas. Nej, den kryddstarka maten får Kate ha för sig själv.

Annons

Sushi – en favorit

Det är inte bara hustrun som berättar om sina matvanor. Även William avslöjade för en tid sedan att paret gillar sushi. Det var i samband med ett besök på Japan House London, där paret träffade japanske kocken Akira.

– Imponerande, utbrast prinsen när han smakat en utsökt laxsushi. ” Vi kanske återkommer och äter lunch, när ingen annan är här”, sade han ärligt.

Hertigens uttalande verkar omkullkasta myten att medlemmar av den kungliga familjen inte äter skaldjur. I stället gillar de att experimentera och äta all sorts mat från alla världens hörn. Numera finns det ingen munskänk, så kungligheterna gör ändå rätt i att smaka mat försiktigt. Ingen vill ju bli magsjuk!

Williams och Kates oförglömliga lammspett

Hur avslöjar man vad ett prinspar gillar att stoppa i sig? Jo, man tittar på menyn från när de gifte sig. Vad serverades vid bröllopsmiddagen? Prins William och Kate och deras bröllopsgäster njöt av ekologisk lamm år 2011 och flera gånger efter den stora festen har parets setts äta kött.

Annons

När de närvarade vid “the Taste of British Columbia Food Festival 2016”, skyndade sig William och Kate  till kocken Vikram Vij’s matstånd där de fick smakprov på hans vinmarinerade lammspett i Fenugreek gräddcurry. Kocken döpte rätten till “Maharajah’s Lamb Popsicles” med anledning av den kungliga visiten. Han var så glad att prinsparet uppskattade hans mat.

Foto TT

Annons