Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

– Det var förälskelse vid första ögonkastet!

12 aug, 2009, 10:15 
Prinsessan Madeleine var bara 17 år när hon första gången träffade sin Jonas – och föll pladask för hans blå ögon. Två dagar efter hennes 27-årsdag tog han mod till sig och friade under deras kärlekssemester på romantiska Capri. Och Madeleine svarade med ett jublande lyckligt: ”Så klart jag vill!”
Annons

Det var en vacker sommarkväll på Capri som Jonas Bergström föll ned på knä och uttalade de magiska orden, som prinsessan Madeleine väntat så länge på:

– Vill du gifta dig med mig?

– Så klart jag vill! svarade Madeleine utan minsta tvekan.

Men ringen fick hon inte bära förrän eklateringen blev officiell två månader senare.

– I dag är det den första dagen jag får bära ringen, så ni kan tänka er hur jag har längtat efter att få träffa er, sade prinsessan glatt och sträckte lyckligt fram handen mot oss för närmare beskådan och kärleksbeviset gnistrade vackert i eftermiddagsljuset.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Madeleine och Jonas

Förlovningen ägde rum den 12 juni, två dagar efter Madeleines 27-årsdag. Jonas hade övervägt saken noga och innan de for ned till Capri, den romantiska ön utanför Italiens kust, hade han pratat med kungen, kronprinsessan och Daniel Westling. De blev jätteglada, var helt med på noterna och önskade lycka till.

Annons

Även om Madeleine fått en ring på sitt finger bara ett halvår efter Victoria, blir kronprinsessan inte omkörd av ”lillasyster”.

– Vi inväntar kronprinsessans och Daniel Westlings bröllop, sedan får vi ta tag i våra planer.

På frågan var bröllopet ska stånda och om möjligheten finns att de kommer att gifta sig här på Öland, svarade Madeleine lite svävande:

– Det kan bli lite kallt här på Öland, så vi får se..

Prinsessan Madeleine och Jonas avslöjade att de haft en underbar sommar, som de bara ägnat åt varandra. Det har varit mycket sol och bad, både i Medelhavet och i Kalmarsund, och så vetskapen om Jonas hemliga frieri… Det är nog ingen tvekan om att den här sommaren har varit en av de allra bästa i prinsessans liv, hon har ju längtat så länge och intensivt på sin förlovning. Och att Jonas Bergström från Djursholm är den rätte råder det inga tvivel om.

– Det var förälskelse vid första ögonkastet! sa  Madeleine och berättade att hon bara var 17 år när de träffades första gången. Tre år senare blev de ett par.

Annons

Jonas föll för prinsessans blåa ögon och härliga skratt och Madeleine tyckte lika mycket om Jonas blå blick.

– Sen är han en mycket snäll person, oerhört omtänksam och en underbar vän.

Middag på Solliden för svärföräldrarna

Båda familjerna är samlade här på Solliden. Precis som Svensk Damtidning skrivit tidigare har kungafamiljen och delar av släkten varit här sedan i helgen för att fira Madeleines förlovning i dagarna tre. I söndags var det middag på sommarslottet och redan då fanns både kungafamiljen och Jonas föräldrar på plats. På måndagskvällen var det sedan ”uppvärmningsmiddag” berättade Madeleine.

– Vi hade kräftskiva, det var väldigt trevligt.

Ytterligare en familjemiddag ägde rum bara några timmar efter presskonferensen, med stora delar av familjerna Bernadotte och Bergström runt bordet. Det är inte första gången de träffas, under dessa sju år som Madeleine och Jonas har hållit ihop har han successivt slussats in i livet som kunglig.

– Så det var inget stort steg för mig, sade Jonas och Madeleine tillade snabbt:

–  Och han vågade ta steget!

Nu dröjer det drygt ett år innan prinsessan kliver i brudklänningen och skrider altargången fram. Men vad gör det, när hon äntligen får visa sin kärlek öppet och ha sin Jonas vid sin sida vid alla kommande tillställningar och evenemang framöver. Grattis Madeleine!

 

Foto: Charles Hammarsten

Annons