Det visste du inte om prinsessan Charlotte

prinsessan Charlotte

Så gulligt! Pappa prins William avslöjar något vi inte visste om prinsessan Charlotte och så fick vi reda på vad den lilla sessan kallas för.

Som ni kanske minns började prinsessan Charlotte skolan förra veckan, tidigare hade hon bara gått på Willcock Nursery men nu började hon skolan “på riktigt”.

Första dagen i skolan

Tillsammans med prins George, mamma Kate och pappa prins William anlände de till St Thomas Battersea för den allra första skoldagen för terminen. Med sig då hade den lilla prinsessan ett gosedjur i en nyckelring, form av en enhörning, en “unicorn”, som hängde från hennes alldeles nya skolväska.

charlotte väska

–Min dotter älskar verkligen enhörningar, det är så coolt, sa prins William under ett möte häromdagen i London när de kom in på ämnet barn.

Charlotte fick en ny nyckelring

Lite tidigare i somras under King Power Royal Charity Polo Day kunde man se prinsessan Charlotte med en väska som var i form av en enhörning, och så nu denna söta nyckelring. Under dagen då pappa William tävlade i hästpolo höll Charlotte hårt i sin lilla väska när hon satt i bakluckan på bilen tillsammans med sin bror.

Kate Louis Charlotte George

Vi har också fått reda på vad prinsessan Charlotte kallades för under sin tid på Willcock Nursery. Det är tidningen Express som har fått reda på att hon kallades för Warrior Princess av sina kompisar, det vill säga Krigarprinsessan.

Smeknamn från krigarprinsessan

En av serie- och filmvärldens mest kända krigarprinsessor är Xena, vi vet inte om det var just henne barnen menade, men ett fint smeknamn är det onekligen för en prinsessa.

Hon var också allmänt känd som en pojkflicka, en “tomboy”, som hellre lekte kill-lekar än pysslade med tjeprylar. Charlotte sågs ofta klättra i träd och andra mer äventyrliga aktiviteter än de andra flickorna på dagiset.

charlotte George

Vi får väl se om hon fortsätter i samma tuffa stil på sin nya skola där hon ska gå tillsammans med storebror prins George. Här kommer hon i alla fall att gå under namnet Charlotte Cambridge, inte med någon prinsess-titel.

Foto: TT, Brittiska hovet

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: