Detaljen alla missade – i bilden på drottning Silvia

drottning silvia

Paul Hansen/DN/TT
Drottningen har ett stort intresse, något hon visade upp på det senaste fotot!

Att drottning Silvia har gröna fingrar är sedan gammal, hon brinner för växter och trädgård och har vid många tillfällen sett till att de kungliga slotten har blomstrat både i ljus och mörker.

I somras var det trädgårdsutställningen på Solliden, ett fantastiskt bra drag när alla aktiviteter var tvungna att vara anpassade efter coronapandemin och tillämpa social distansering.

drottning silvia

Drottningens födelsedag den 23 december 2020 uppmärksammades med en ny porträttbild, såklart med blommor i bakgrunden!

Foto: Victor Ericsson Kungl. Hovstaterna

Men Silvia begränsar inte sitt intresse för blommor och växter till sommaren. Det syntes tydligt på det nya porträttet på drottningens födelsedag den 23 december förra året, då vi fick se drottningen framför en sprakande färgglad blomsterbukett på en piedestal täckt av guld.

Upprepar draget från 13 år tidigare

Den som har bra minne kanske känner igen kulissen? Bilden ser nämligen ut att vara en blinkning till 2007 års stora blomsterutställning som Silvia arrangerade på Kungliga slottet och uppkallades till ”Jul, jul, blomstrande jul”.

Blomsterutställningen Jul, jul, blomstrande jul fanns att se på kugnliga slottet under fem dagar i december för tretton år sedan.

Charles Hammarsten/TT

Sätter man bilderna sida vid sida är likheten påtaglig! Så fint att drottningen håller fast vid sitt intresse och fortfarande finner glädje i vackra blomsterarrangemang!

Drottning Silvias födelsedag: Så firas hon av kungen

Drottningen har själv berättat att det speciella med hennes födelsedag är att kungen alltid ordnar ett litet ”surprise-party”: En familjär överasknings-supé, och det är han själv som är festgeneral. Då letar han fram ett nytt rum på Drottningholm där middagen dukas fram, och han har inga problem att förnya sig, det finns 192 rum att välja på...

Ett roligt påhitt som gör att drottningen får sätta sig till bords på ett oväntat ställe varje gång hon fyller år.

Så även om det stämmer att kungen avskyr överraskningar – som han sa i SVT:s Året med kungafamiljen häromdagen – så tycker han i alla fall att det är väldigt kul att överraska sin fru!