Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Detaljen alla pratar om efter nya bilden på prinsessan Estelle – stora förändringen

23 feb, 2023, 10:00 
Prinsessan Estelle
Prinsessan Estelle har genomgått en stor förändring inför sin födelsedag.
Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Prinsessan Estelle fyller år! Vår blivande drottning har skjutit i höjden och blivit elva. Tiden går inte, den kutar!

Kungahuset brukar högtidlighålla Estelles födelsedag genom att bjuda på en nytagen bild på prinsessan. Så har man även gjort i år.

Herman Lindqvist om prinsessan EstelleBrand logo
Herman Lindqvist om prinsessan Estelle

Nya bilden på prinsessan Estelle – detaljen väcker reaktioner

Resultatet finns publicerat på kungafamiljens officiella Instagram-konto, och i skrivande stund har bilden fått nästan 16 000 likes på knappt 45 minuter. Det märks att det svenska folket älskar Estelle.

Men bilden då? Jo, det är en lite mer allvarsam prinsessan än vi är van vid. Leendet är där, men det har något återhållet över sig. Det är nästan som att hon framstår som gripen av stundens allvar. Av ansvaret som vilar på hennes axlar som framtida monark.

Annons

I kommentarsfältet strömmar gratulationerna in, både från kändisar och civila.

"Grattis prinsessan Estelle", skriver countrystjärnan Jill Johnson.

"TUUUUUUUUUT!!!", skriver David Sundin.

"Grattis", skriver SVT- och indieprofilen Per Sinding Larsen.

Tillbaka till själva bilden. Om ni specialstuderar den märker ni säkert en detalj som står ut.

Mellan Estelles lockar skymtar vi något glimrande: en briljant i örat!

Victoria som fattat beslutet

Som Svensk Dam rapporterar tidigare har kronprinsessan Victoria låtit Estelle ta hål i öronen. Det gör prinsessan tidig, om man jämför med mamma.

Victoria fick vackert vänta tills efter konfirmationen. Medan prinsessan Madeleine hade hål i öronen och örhängen redan första skoldagen, när hon bara var sju år gammal.

Annons

Vi vet att det är Victoria som gett sin välsignelse. Den som är under 18 år måste nämligen ha sin målsmans godkännande för att pierca öronen. Vissa menar att man ska vänta längre än vad Victoria och Daniel gjort innan man tar med sitt barn för att göra hålen.

– Jag tycker personligen inte att man ska låta göra det före 12 års ålder. Varje hål som görs i kroppen kan orsaka en infektion, och det är något man ska undvika om det inte är nödvändigt, har Mitra Liaghat, distriktssköterska på Blackebergs vårdcentral, sagt till Råd & Rön.

Annons