Detaljen i bilden avslöjar Sofias framtidsplaner

Sofia och Carl Philip arbetar på i kulisserna. Arbetet med stiftelsen är ett pågående arbete för prinsparet och nu avslöjar Sofia att de har många spännande projekt på gång i höst! En detalj avslöjar i vilken riktning arbetet kommer gå.

När prinsessan Sofia och prins Carl Philip gifte sig 2015, bildade de sin stiftelse som arbetar mot hat och mobbning på nätet, samt för att minska mobbning på grund av dyslexi.

Sofia och Carl Philip har sedan dess anordnat flera projekt i ämnet. De har bland annat släppt boken “Handbok för nätföräldrar” för att guida föräldrar i hur man ska prata med sina barn om vad som sker på nätet.

Bilden hintar om framtida projektet

Häromdagen la prinsparet ut en ny bild på Instagram, där de bland annat skrev “Planerar och utvärderar kommande projekt med vår stiftelse. Mycket spännande händer i höst!”

De skriver inte vad de kommande projekten kommer att handla om, men på bordet framför dem ligger en bok som hintar om planerna. Boken heter Mansboken – från en kille till en annan och är skriven av Atilla Yoldas. Boken är både en debattbok, men också en handbok för alla män.

– Syftet med boken och mitt arbete med killar och män är att syna normer som är skadliga för oss själva och människorna i vår omgivning. Det kan handla om de vanliga normerna som att vi alltid förväntas vara hårda, tuffa, dominanta och självsäkra och att vi inte ska visa någon form av sårbarhet eller svaghet. Vissa stereotypa mansnormer som omger oss när vi växer upp lägger grunden för en machokultur där bland annat våld, sexism, homofobi och psykisk ohälsa härjar fritt. Forskare och experter kopplar till stor del ihop dessa problem i samhället med ”traditionell manlighet”, säger författaren Atilla Yoldas.

Viljan att förändra destruktiva mansnormer

Att prinsparet nu väljer att lyfta Atilla Yoldas bok ser han som positivt.

– Jag blev väldigt glad när jag såg att Mansboken har hittat sin väg till prinsessan Sofia! Det gläder mig att viljan att förändra destruktiva mansnormer också finns i kungafamiljen, säger han.

Exakt vad projektet som Sofia tar sig an kommer att handla om återstår att se, men det går lugnt sagt säga att det kommer bli spännande!

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: