Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Detaljen i bilden: Döttrarnas dolda kärlekshyllning till Ari

04 jan, 2020, 12:00 
AvRed Aktionen
Ari Behns dotter Maud Angelica höll tal till pappans minne – men hon och systrarna hade även planerat en hemlig hyllning.En detalj i döttrarnas kläder var tillägnad Ari Behn.
Annons
Hör hela Ari Behns dotters gripande farvälBrand logo
Hör hela Ari Behns dotters gripande farväl

Ari Behns dotter Maud Angelica Behn höll ett tal som berörde hela Norge.

Men 16-åringen hade även ett annat sätt att hylla pappan. En dold kärleksdetalj som hon och systrarna, och mamma Märtha Louise, planerade i förväg.

Alla fyra hade något rosa på sig – accessoarer som bröt av mot de svarta begravningskläderna.

Maud Angelica hade ett rosa hårband på sig. 14-åriga Leah Isadora hade en rosa rosett fäst vid slaget på kappan. Yngsta dottern Emma Tallulah, 11, hade en rosa tofs i håret. Och prinsessan Märtha Louise hade en likadan tofs.

Har du koll på snackisarna från vecka 1?Brand logo
Har du koll på snackisarna från vecka 1?

Färgvalet var ingen slump. Rosa var nämligen Ari Behns favoritfärg. Det sade Maud Angelica Behn under talet:

– Leah, Emma, mamma och jag saknar dig så ofattbart mycket. Vi hoppas att du vet hur mycket vi älskar dig. Och eftersom rosa var din färg har vi klätt oss i rosa i dag.

Märtha Louise och döttrarna tar farväl av Ari Behn.
Märtha Louise och döttrarna tar farväl av Ari Behn.

Ritade en teckning till Ari Behn

Maud Angelica hade även ritat en teckning till pappan. Den skulle vara en julklapp till honom, men Maud fick aldrig chansen att ge den.

Annons

– Jag skulle ge den här tavlan till dig i julklapp. Jag var så spänd på att få se sin reaktion, vi skulle fira jul och jag gladde mig så att få se dig igen. Nu får jag aldrig se ditt leende igen och dina snälla ögon. Alltid när du såg det jag ritat hoppade du upp och ner och ropade hur bra de var. Nu får jag aldrig visa dig min bästa teckning jag gjort av dig, sade hon.

Efter begravningsceremonin tog hon med sig teckningen ut, och höll den i famnen då hon tittade på pappans kista som bars in i den väntande bilen.

Anton Nilsson

Foto: TT

Annons