Detaljen i bilderna som avslöjar Madeleine – efter alla år: ”Obekväm”

25 jan, 2023, 16:00 

Sanningen om prinsessan Madeleine avslöjas nu i bilderna.

Annons
3 tecken på att Madeleine kan flytta till Sverige
3 tecken på att Madeleine kan flytta till Sverige

Prinsessan Madeleine, 40, bor sedan flera år tillbaka utomlands. Hon har bott både i New York och London genom åren, och sedan 2018 är hon bosatt i Florida med familjen.

Det var ju i New York som Madeleine och Chris först träffades 2010. I staden som aldrig sover kunde prinsessan leva ett mer normalt liv, långt bort från de svenska tidningarna.

Prinsessan Madeleine ses på promenad med sin dotter prinsessan Leonore i New York, USA, 27 september 2014.
Madeleine och Chris bodde i New York när Leonore föddes 2014.

Historikern Herman Lindqvist förklarar anledningen till att Madeleine sökt sig utomlands, i en intervju med Svensk Damtidning.

Recept.se Nyhetsbrev
Annons

– Madeleine är egendomlig på det viset att man tycker att hon är väldigt vacker, välutbildad, väldigt photogénique och så. Men hon har aldrig trivts i det ljuset, i kameraljuset. Eller att bli intervjuad av journalister. Hon har aldrig trivts där och hon har alltid försökt att hålla sig i bakgrunden, försvinna helt eller resa någonstans. Så hon trivs inte i den rollen, säger han i Svensk Dam Förklarar.

Prinsessan Madeleine gjorde sin debut på Nobelceremonin, sittande bakom drottning Silvia och kung Carl XVI Gustaf, i konserthuset, december 2000.
Madeleine har aldrig riktigt trivts i rampljuset.

Detaljen i bilderna som avslöjar Madeleine efter alla år: ”Obekväm”

Enligt skådespelerskan och kroppsspråksexperten Mi Ridell syns det på Madeleines kroppsspråk att hon inte alltid är helt bekväm i offentliga situationer där hon har många ögon på sig.

Annons

– Prinsessan Madeleines leende är bländande, men ibland lite stelt och alldeles för stort, vilket högst troligen är hennes strategi för att hantera en situation hon upplever som obekväm. Men hennes ögon ler inte samtidigt, vilket avslöjar henne. Hennes make Chris O´Neill däremot signalerar inte osäkerhet, snarare ”vad gör jag här?”, har hon tidigare förklarat i en intervju med Svensk Damtidning.

Prinsessan Madeleine med prinsessan Adrienne Chris O'Neill med prins Nicholas och på Adriennes dop i Drottningholms slottskyrka
Kroppsspråksexperten Mi Ridell har analyserat kungligheternas kroppsspråk på detaljnivå.

– Men sedan får man tänka på också att ett naturligt leende är väldigt kort, och våra kungligheter behöver ibland le på beställning och hålla dessa leenden onaturligt länge. Det gör det svårt att få det att se äkta ut!

Annons

Madeleine har även själv berättat att hon aldrig riktigt trivts i rampljuset. I en intervju med Skavlan 2015 förklarade hon tankarna kring att ständigt bevakas av media.

– Man kanske skulle kunna tro att, eftersom jag haft det såhär i hela mitt liv, så skulle man kunna tro och förvänta sig att jag är van vid det vid det här laget. Att vara bekväm med folkmassor, fotografer och journalister som ställer frågor, säger prinsessan i programmet.

– Men det är jag verkligen inte. Jag är i själva verket ganska blyg. Och jag gillar inte att stå i centrum.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill gästade Skavlan 2015
Madeleine berättade i en intervju med Skavlan om känslorna kring att vara prinsessa.
Annons