Detaljen i kungliga bilden får följarna att häpna: "Makalöst!"

Detaljen i kungliga bilden får följarna att häpna: "Makalöst!"

Foto: TT

Vilken grej!

3 kungliga snackisar från vecka 20!
1:00

Efter reklamen: 3 kungliga snackisar från vecka 20!

(1:00)

Slå på ljud

Det har varit en vecka som fullständigt skinit i kunglig glans, det har nämligen varit statsbesök! Det är nog ingen som missat att Finlands presidentpar varit i Sverige för ett historiskt besök.

På bilden från när kungaparet avtackade sina finska gäster var det en detalj som snodde fokus – och den beskrivs som makalös!

Viktiga besöket

Det var ett 36 timmar långt besök för det finska presidentparet, Sauli Niinistö, 73, och hans fru Jenni Haukio, 45. Besökets fokus var aktuella säkerhetspolitiska frågor, och att stärka banden mellan Finland och Sverige.

Besöket inleddes storslaget med en kortege genom ett vårvackert Stockholm, och alla var välkomna att se på den nästintill historiska händelsen.

Trots den korta tiden var schemat fullspäckat, och kungaparet hann bjuda sina finska gäster på en riktig galamiddag på slottet. Glammigt värre!

Kungaparet och presidentparet på galamiddag – slående stiliga!

Christine Olsson/TT

Vackra detaljen

När besöket hade kommit till ända var det dags att tacka för sig och säga farväl till sina gäster. Ceremonin var oerhört vacker och ägde rum i Spegelsalongen i Slottet, och på bilden som Kungahuset laddade upp på Instagram från avtackningen var det just rummet som stal fokus!

"Vilket makalöst praktfullt rum. Om man nu kan kalla det för rum." Skriver en imponerad följare.

"Ja, väldigt flott. Var en del av kungens farföräldrars våning. " Håller en annan, riktigt kunnig följare med om!

"Fantastiska spegelsalongen - en överdos i guld, speglar och kristallkronor!!" Konstaterar en tredje.

"Vilket vackert rum på Slottet, vad heter det?" Frågar en fjärde användare.

Vi kan bara hålla med – Spegelsalongen på Kungliga slottet är häpnadsväckande vacker! Och att avtackningen skedde där just den dagen var en lycklig slump. Det var eftersom presidentparet inte flög med statsplanet från Arlanda, där avskedet vanligtvis brukar äga rum, utan med reguljärflyg.

Spegelsalongen är ett av slottets äldsta rum, berättar museiläraren Jonas Rosin i en video för Kungliga slotten. Men varför finns den där? Jo, på 1850-talet flyttade blivande Kung Carl XV in på slottet, och ville att frun Lovisa skulle få en vacker danssalong! 10 gånger 10 meter stor, med speglar på väggarna och inredd i modern stil, snacka om fin present!

Foto: TT