Detaljen i nya bilden – Charlotte en kopia av drottningen

Nya bilderna på Charlotte får britterna att häpna.

De nya bilderna på prinsessan Charlotte lämnade ingen oberörd. Vissa tycker att hon är väldigt lik drottningen – och visst är det så...

Prinsessan Charlotte har fyllt fem år. Det firar mamma Kate och pappa William med nya bilder – fotografier som smält hjärtan i Storbritannien.

Charlotte är födelsedagsfin i vitrutig klänning och gråa strumpbyxor. På bilderna hjälper hon till att dela ut kassar med mat åt behövande i Storbritannien.

Det är särskilt ett av fotografierna som har fångat folks uppmärksamhet. Bilden där Charlotte tittar rakt in i kameran och ler har fått många att dra sig till minnes drottning Elizabeth som ung.

Prinsessan Charlotte hjälpte till att dela ut mat.

Prinsessan Charlotte firar femårsdagen med nya bilder.

Drottning Elizabeth som ung.

Drottning Elizabeth som ung.

Många britter kunde inte tro sina ögon när de såg bilden. “Jag kan inte tro hur mycket prinsessan Charlotte ser ut som hennes majestät drottningen”, skriver en person på Twitter.

“Vacker ung dam som är så lik drottningen”, skriver en annan.

Prinsessan Charlotte fyller fem.

Prinsessan Charlotte fyller fem.

Prinsessan Charlotte fyller fem.

Prinsessan Charlotte hjälpte till att dela ut mat.

Kate en passionerad fotograf

Kate Middleton är en ambitiös fotograf som lägger ner mycket tid på sina bilder. I podcasten “Happy mum, happy baby” – glad mamma, glad bebis – berättade hon om en annan fin bild hon tagit på dottern.

Den nya bilden på Charlotte betyder mycket för mamma Kate.

Den nya bilden på Charlotte betyder mycket för mamma Kate.

Det visar dottern Charlotte i ett fält. Hon har på sig en grå tjocktröja och böjer sig ner för att lukta på en blåklocka.

– Det här fotot på Charlotte som luktar på en blåklocka… För mig betyder ögonlick som detta så mycket, för mig som förälder, och jag försöker att hitta ögonblick som detta varje dag. Även om jag inte alltid har tid, men i en perfekt värld är det detta jag skulle vilja göra, att bygga förhållanden och glada miljöer och erfarenheter, sa Kate i podden enligt sajten Royal Central.