Detaljen i nya bilden på Silvia som överraskar

Nya bilden på Silvia förvånar!

Skarpsynta läsare ser något märkligt i en av de nya bilderna på drottning Silvia – vad sitter hon på egentligen?

Beundrare av svenska kungafamiljen fick en present på kungens födelsedag – en hel drös med nya bilder på kungaparet.

Det är härliga syner – drottning Silvia och kung Carl Gustaf på promenad med hunden, kärleksfulla porträttbilder, och flera snygga utstyrslar.

Men en av bilderna sticker särskilt ut. Ni kanske har sett bilden där drottning Silvia plockar nässlor. Vad är det egentligen hon har under ena knät där hon böjer sig ner vid rabatten?

Drottning Silvia plockar nässlor på slottet Stenhammar.

Drottning Silvia plockar nässlor på slottet Stenhammar.

Svaret: En pälskappa!

Det är en mysig vårbild och visst blir man sugen på nässelsoppa?

Hade drottningen på sig kappan senare?

Drottningen uppvaktade kungen på 74-årsdagen med ett framförande från musikgruppen Flen Världsorkester. Gruppens medlemmar sjöng födelsedagssången för kungen, på behörigt avstånd från varandra och från kungaparet.

Men det var inte den enda överraskningen – kungens syster Birgitta dök även upp på slottstrappan vid Stenhammar där hon isolerat sig tillsammans med kungaparet.

Då hon lyssande till musikkgruppens toner bar Silvia en svart pälskappa – var det samma som hon använde som knäskydd under nässelexpeditionen?

De nya bilderna uppmärksammar inte bara kungens 74:e födelsedag. De skänker även svenska folket lite trygghet och glädje i en svår tid.

Dessutom är det många som varit oroliga för statschefen och hans omtyckta drottning. De har båda passerat 70-strecket och befinner sig därför i en riskgrupp. Men bilderna, med hunden Brandie utanför Stenhammar, talar sitt tydliga språk – vårt kungaparet mår bra!

När kungaparet kommer att återvända till Stockholm vet inte ens de själva. Det får tiden utvisa. I nuläget kan de inte ens träffa sina barn och barnbarn och får istället ägna sig åt varandra under stillsamma förhållanden utanför Flen.

Foto: TT