Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Detaljen i nya bilden visar – Estelles fina hyllning till mamma Victoria

23 feb, 2023, 19:00 

Prinsessan Estelle och kronprinsessan Victoria har en mycket speciell relation.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Herman Lindqvist om prinsessan EstelleBrand logo
Herman Lindqvist om prinsessan Estelle

Idag är ingen vanlig dag för det är prinsessan Estelles födelsedag, hurra hurra hurra!

Ja, hela 11 år fyller hon idag – vilket innebär att prinsessan blev väckt med tårta, födelsedagssång och presenter, precis som tidigare år.

Sedan bar det iväg till skolan, där Estelle givetvis fick massa gratulationer från kompisarna. Hon går numera i fjärde klass på Campus Manilla på Djurgården i Stockholm.

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle vid firandet av kronprinsessan Victorias födelsedag på Solliden, Öland 2022-07-14
Idag firas Estelle för fullt hemma på Haga!

Så firades prinsessan Estelle på 11-årsdagen

Sedan många år tillbaka har kronprinsessparet, Carl Philip och Sofia, samt Madeleine och Chris en tradition där de alltid publicerar en ny bild på födelsedagsbarnet på den stora dagen.

Annons

Så vid niotiden imorse publicerade Kungahuset en bild på Estelle som är tagen under februari månad hemma på Haga slott.

Prinsessan Estelle fotograferad på Haga slott inför sin 11-årsdag
H.K.H. Prinsessan Estelle fyller 11 år idag.

Bilden har även publicerats på Kungahusets officiella Instagram, där tusentals personer har skickat grattishälsningar till prinsessan.

Efter skolan blev det förmodligen kalas på Haga med familj och vänner. Något som är annorlunda för i år är att det finns en risk att morfar kungen inte kunde närvara, då han precis kommit hem från sjukhusvistelsen efter hjärtoperationen i måndags.

Annons
Kungaparet besöker kulturhuset Spira där Jönköpings läns museum presenterar fotoutställningen Kungen var här! som består av bilder på kungens 50 år på tronen och historiska tillbakablickar med koppling till Jönköpings län. Kung Carl XVI Gustaf firar i år 50 år på tronen. Med anledning av jubileumsåret besöker kungen och drottning Silvia samtliga 21 län i Sverige med start i Södermanlands län.
Kungen fick åka hem från sjukhuset på torsdagen, efter att ha opererats på måndagen.

Detaljen i nya bilden visar – Estelles fina hyllning till mamma Victoria

Estelle är verkligen mamma upp i dagen – likheterna mellan dem är omöjliga att förneka.

Prinsessan brukar dessutom ibland bära Victorias gamla kläder från när hon var barn. Som till exempel på Victoriadagen 2021, när prinsessan dök upp i klänningen som kronprinsessan bar på Victoriadagen 1986.

Vi har vid flera tillfällen sett Estelle i Victorias gamla kläder.

Och i den nya bilden på Estelle ser vi ännu en fin och subtil hyllning till mamma Victoria – prinsessan bär nämligen ett halsband med en hjärtberlock, precis som kronprinsessan gjorde när hon fotograferades som 11-åring.

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle
Victoria och Estelle – båda 11 år gamla och med ett halsband i form av ett hjärta.
Annons