Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Detaljen i nya bilden visar Estelles förändring – och hovet bekräftar

14 feb, 2020, 18:00 
Estelle visade upp sig utan gips på konserten.
Ni kanske noterade en underbar förändring hos prinsessan Estelle igår?Nu bekräftar hovet: gipset är borta!
Annons
Prinsessan Estelle har brutit benetBrand logo
Prinsessan Estelle har brutit benet

Barnen i musikskolan Lilla Akademien hade förberett en väldigt speciellt födelsedagspresent för drottning Silvia. En konsert inspirerad av Selma Lagerlöfs Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige.

– Det var en mycket fin föreställning. Den röda tråden var allt som drottningen gjort för barn, säger Margareta Thorgren, informationschef på Hovet.

Estelle slipper gips och kryckor

Estelle visade upp sig utan gips på konserten.
Estelle visade upp sig utan gips på konserten.

I publiken satt också en viss tronarvinge. Prinsessan Estelle var där för att lyssna på musiken – och för att fira mormor såklart. Extra glädjande var att Estelle var utan både gips och kryckor.

– Som du mycket riktigt noterade är prinsessan utan sitt gips. Det har hon varit sedan någon vecka tillbaka, säger Margareta.

Annons

Estelle, som bar en ny finklänning med snirkliga blomrankor på konserten, är nu nästan helt återställd efter sin skidolycka.

Det var under nyårshelgen som olyckan var framme. När kronprinsessfamiljen var på skidsemester i Alperna föll Estelle i backen och fick åka till sjukhus. Väl där kunde läkarna konstatera att 7-åringen drabbats av en fraktur på smalbenet och skulle behöva gå i gips.

Estelle fick inleda vårterminen på sin skola Campus Manilla på kryckor – men det tacklade hon galant. Nu gläds vi åt att Estelle får fira sin åttonde födelsedag utan gips. Den infaller 23 februari.

Foto: TT

Annons