Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Detaljen på kronprinsessan Victoria – dolda budskapet avslöjat

27 apr, 2024, 19:00 
Vendela Lönnqvist
TT
Detaljen på Victoria stack ut – det här betyder den!
Annons

I skrivande stund är det fullbokat i kronprinsessan Victorias kungliga kalender.

Det bar Silvia, Victoria & Sofia på finska festen på slottetBrand logo
Det bar Silvia, Victoria & Sofia på finska festen på slottet

Victorias fullspäckade kalender

Bara under onsdagen närvarade hon vid öppningen av konferensen av Global Sustainable Tourism, innan hon begav sig vidare tillsammans med prins Daniel inför företrädet för partiordförande Muharrem Demirok.

Därefter var det dags för det sista uppdraget för dagen – företräde för H.E Minister of Social Development and Family Maryam bint Ali bin Nasser Al Misnad.

Kronprinsessan Victorias färgglada klädval

En fullspäckad dag – och trots den stora, tre timmar långa galamiddagen med 160 gäster under tisdagen var Victoria uppe med tuppen.

Iklädd en stilig, orange kostym begav sig Victoria till turism-konferensen, med fokus på hållbart resande och ansvarsfull turism, på Cirkus i Stockholm.

Men det var en detalj på kavajen som stack ut.

Detaljen på Victoria som sticker ut – det betyder den

På vänstra kragen hade Victoria placerat en färgglad brosch, som passade fint till den kulörta kostymen.

Annons

Broschen, med 17 olika färger, är den så kallade FN-nålen för hållbar utveckling. De olika färgerna representerar 17 mål som FN arbetar för att klara av fram till år 2030, även kallat "Agenda 2030".

Några av målen är bland annat att avskaffa fattigdom, ingen hunger, säkerställa hälsosamma liv och främja välbefinnande för alla i alla åldrar.

Kronprinsessan Victorias stora passion – klimat och miljö

Målen handlar också om att alla ska få tillgång till god utbildning, att minska ojämlikheter inom samhällen och mellan länder samt det som vår kära kronprinsessa kanske brinner allra mest för – att bekämpa klimatförändringarna.

Victoria är ju som bekant en riktig miljökämpe och är bland annat Nordens Arks högsta beskyddare. Redan som barn fick hon chansen att lära sig hur man värnar om naturen och den biologiska mångfalden – kunskaper hon varit noggrann med att föra vidare till sina egna barn.

Annons