Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Detaljen som säger allt: Sanningen om prinsessan Sofias gravidklänning

28 apr, 2024, 18:30 
Vendela Lönnqvist
TT
Är det ett tecken?
Annons

Det är många som håller efter andan i hopp om att prinsessan Sofia och prins Carl Philip ska gå ut med att de, för fjärde gången, väntar barn tillsammans.

Men nu kan det vara så att dörren för att utöka familjen är stäng – åtminstone sett till Sofias garderob.

Hovets besked om Silvias tråkiga åkomma • Victoria blir officer – ska till skolbänken • Oväntade bilderna på Estelles & Daniel – 3 kungliga snackisar från vecka 17!Brand logo
Hovets besked om Silvias tråkiga åkomma • Victoria blir officer – ska till skolbänken • Oväntade bilderna på Estelles & Daniel – 3 kungliga snackisar från vecka 17!

Sofias lyxiga gravidklänning – så mycket kostade den

För när hon 2015 väntade deras första gemensamma barn, prins Alexander, och skulle på Nobel dök Sofia upp i en lyxig klänning designad av Oscar de la Renta – vanligtvis till ett värde av 85 000 kronor.

Klänningen var midnattsblå, med spets och en storslagen detalj på kjolen.

Men eftersom hon hade låtit klänningen sys om för att passa gravidmagen, går det nog att räkna på att klänningen var snäppet dyrare än så.

Annons

Bar omsydda gravidklänningen under statsbesök

Det är däremot ingenting som påverkar en prinsessa.

Under galamiddagen som hölls till ära av det finska presidentparet Alexander Stubb och Suzanne Innes-Stubb, under deras statsbesök till Sverige, dök Sofia upp i samma klänning som under Nobel-banketten 2015.

Däremot var den omsydd för att passa en icke-gravid Sofia, vilket Damernas Värld spekulerar kan vara ett tecken på att paret bestämt sig för att inte skaffa fler barn.

Däremot hade Sofia bytt ut stenarna i den tiara hon fick av svärföräldrarna kungen och drottning Silvia. Under galamiddagen hade hon istället svarta dropp-formade stenar på tiarans löv, som hon matchade med utsläppt hår.

Annons