Detaljerna i Victorias nya bild på prins Oscar!

Prins Oscar fyra år. Födelsedagsbilden 2020.

Det speciella rummet på Haga. Och mamma Victorias eget fototrick... Här är detaljerna i prins Oscars nya födelsedagsbild!

I dag har det varit kalas igen hemma hos kronprinsessan Victoria och prins Daniel på Haga slott. Prins Oscar fyller fyra år och firar som vanligt med tårta, ballonger och ett par riktigt fina födelsedagsbilder.

Den här gången ligger han och syrran på mage på heltäckningsmattan. Och han ser ut att vara en filosofisk liten kille – medan Estelle tittar rakt in i kameran, verkar Oscar ha tankarna någon helt annanstans. Eller så har han bara fått regi av fotografen?

Ny födelsedagsbild på prins Oscar med prinsessan Estelle.

Prins Oscar med storasyster Estelle.

LÄS MER: Kungen ställer in festen – efter coronalarmet

Bilderna är tagna av porträttfotografen Linda Broström – och kronprinsessan Victoria och prins Daniel körde sitt vanliga fototrick och slog två flugor i en smäll. Så prins Oscars födelsedagsbilder togs samtidigt som prinsessan Estelles.

Grattis prins Oscar 4 år!

Dessutom är de tagna på samma plats som prinsessan Estelles bilder: Närmare bestämt den stora salongen, själva parad-vardagsrummet, hemma hos Victoria och Daniel på Haga slott. Prins Oscar står i fönstersmygen med de tjocka aprikosfärgade sidengardinerna och kikar ut, samtidigt som han lutar sig mot elementskyddet som ser ut att vara i metall.

Prins Oscar på Haga slott. 4 år. 2020.

Och här ser du hela rummet – med fönsterbänken inringad. Just den här bilden togs 2018, när Victoria och Daniel bjöd hertiginnan Kate och prins William på afternoon tea framför öppna spisen.

Vardagsrummet hemma hos Victoria och Daniel på Haga slott.

Du ser prins Oscars fönstersmyg inringad här!

LÄS MER: Så inreder Victoria – vi kikar in i hemmet på Haga slott

Foto: Linda Broström/Kungl. Hovstaterna, Anna-Lena Ahlström/Kungl. Hovstaterna, Raphael Stecksén/Kungl. Hovstaterna.