Här besöker Madeleine “Min stora dag” – se nya bilderna!

Här besöker Madeleine
Prinsessan Madeleine är beskyddare av stiftelsen Min stora dag. Nu när hon är i Sverige under sommaren passade hon på att besöka organisationen som ger en fin guldkant i livet för sjuka barn.
Annons

Sjuka barn får hjälp att förverkliga en enda dröm. För att orka kämpa. Det är just det som Min stora dag arbetar för, en stiftelse prinsessan Madeleine stöttat sedan år 2001. Och just idag, under måndagen, besökte prinsessan den organisation hon brinner så för.

Annons

– Glädje, kraft, trovärdighet och kvalitet genomsyrar vårt arbete och här bidrar Prinsessan Madeleines person och beskyddarskap verkligen. Prinsessans fina engagemang hjälper oss att förkroppsliga begreppet en Stor Dag och att ge barnen glädjefyllda minnen för resten av livet, säger Jennifer McShane, generalsekreterare på Min Stora Dag.

Jennifer McShane, generalsekreterare på Min Stora Dag, tillsammans med prinsessan Madeleine.
Jennifer McShane, generalsekreterare på Min Stora Dag, tillsammans med prinsessan Madeleine.
Annons
Prinsessan Madeleine anländer till Min stora dag.
Prinsessan Madeleine anländer till Min stora dag.
Madeleine träffar medarbetare på stiftelsen.
Madeleine träffar medarbetare på stiftelsen.

Sedan prinsessan Madeleine började som beskyddare har hon varit med på allt från  sjukhusbesök till att anordna sagokalas på Kungliga Slottet. Ett kalas där även prinsessan Leonore deltog, och där Madeleine bjöd på sig totalt och klädde upp sig till en alldeles äkta prinsessa.

Prinsessan Madeleine under sitt sagokalas för Min stora dag.
Prinsessan Madeleine under sitt sagokalas för Min stora dag.
Annons

Under måndagens besök på stiftelsens kontor i Stockholm träffade Madeleine välgörenhetsorganisationens medarbetare och avslutade besöket med ett samtal med generalsekreterare Jennifer McShane. Madeleine fick där information om hur stiftelsen arbetar framåt och kämpar för att barn ska få kraft att orka med den mardröm både de och deras familjer hamnar i, i och med sjukdomsbeskeden.

– Det blev ett väldigt inspirerande och viktigt samtal med Prinsessan där vi fick möjlighet att prata om hur Min Stora Dag kan ge kraft till barn som kämpar och öka förståelsen för att det ibland behövs mer än mediciner och behandlingar. Med Prinsessans stöd kan vi skapa ännu fler Stora Dagar för alla behövande barn, berättar Jennifer.

Prinsessan Madeleine på Min stora dag.
Prinsessan Madeleine på Min stora dag.

Kungen kämpar för Min stora dag

Men det är inte bara prinsessan Madeleine som finns där för stiftelsen. Under förra året, i september, hade lilla Askim, 7 år, en dröm att träffa kungen. Sagt och gjort. Min stora dag förmedlade kontakten och kung Carl Gustaf klädde upp sig i full kunglig mundering.  Akram, diagnosticerad med leukemi, kom upp till Stockholms slott, och lyckan var total!

Annons

Organisationen Min stora dag jobbar för barn och unga med allvarliga sjukdomar och diagnoser. Organisationen förverkligar varje år drömmarna för 5 000 barn och unga, som i sin vardag kämpar i sin sjukdom. Detta för att få dem att orka kämpa ytterligare. Vill du bli månadsgivare? Klicka här!

Foto Pelle T Nilsson/SPA

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

19 kommentarer till “Här besöker Madeleine “Min stora dag” – se nya bilderna!”

 1. Helene skriver: 17 juni, 2019

  Bra Madeleine. –Detta med Madeleines engagemang i Min Stora Dag–tas faktiskt aldrig upp av tidningen!!–Det är otroligt många svårt sjuka barn, som får En Stor Dag. –Vänligen läs om Min Stora Dag.–Varje barn bedöms av barnläkare för att få sin önskan verkligen uppfylld. –Ända upp till Kiruna har några åkt. Sjukvårdspersonal medföljer.–Detta är stort!


  1. Bror skriver: 18 juni, 2019

   …och så andas djupt!


 2. Barbro Hultman skriver: 17 juni, 2019

  Det är härligt att se Prinsessan Madeleine så harmonisk, så ”vuxen”, så självklar i rollen. Vågar jag tro att hon är mycket lycklig för tillfället?


 3. Ina skriver: 17 juni, 2019

  Hvor ser hun dejlig frisk ud 😀 OG endelig en Kongelig i flade sko!!


  1. konsttanten skriver: 18 juni, 2019

   Ina: Instämmer om ballerinaskor (flade sko)!

   Helen: Sj:s prio-poäng gav jag till Min Stora Dag för tre år sedan. Carl-Philips Lilla barnets fond omnämns sällan också.


  2. Helene skriver: 18 juni, 2019

   Ina, detta du noterar ang. de platta skorna–Madeleine går/ promenerar till möten som inte ligger allt för långt bort. –Utnyttjar sällan eller aldrig Hovets bilar med privat chaufför,–vilket är naturligt för henne. En självständig kvinna som inte behöver hovets tjänster till allt. Bra.


 4. KMS skriver: 18 juni, 2019

  Jag tycker, att prinsessan utstrålar värme. Hon lär nog sina barn samma värderingar.
  Trevlig sommar familjen O’ Neill.


 5. Helene skriver: 18 juni, 2019

  Förtydligande: I slutet av mitt inlägg skrev jag: Detta är stort–Andemeningen: Org. Min Stora dag är stort.—ca. 5000 svårt sjuka barn/ år–får denna möjlighet att komma bort från sjukhus. och för några dar eller en dag,–glömma, få sin dröm uppfylld.–Det är detta som är stort!–Jag är mycket väl medveten om att alla de “sk”. kungliga, som idkar välgörenhet, inte själva har så stor del av själva arbetet! Den insyn jag har här, beror på att en av barnläkarna är mej närstående, därav har jag vetskap om att org. är bra–likaså att Madeleine synliggör övergrepp på små barn, det är mycket bra,–men en större bredare polisiär insats måste till om förändring kan ske.


 6. PernillaA skriver: 18 juni, 2019

  Bror skriver: 18 juni, 2019

  🙂


  1. konsttanten skriver: 19 juni, 2019

   Instämmer också med😂


 7. Daga skriver: 18 juni, 2019

  Bror jag drog ned andan så långt jag kunde😉Mvh Daga


 8. Helene skriver: 18 juni, 2019

  Att håna en sådan organisation som glädjer dessa svårt sjuka barn—endast för att just Madeleine är beskyddare är mycket lågt. Bättre då att vara tyst!–Har ni tänkt tanken att det kanske kunde varit ert barn??


 9. CVM skriver: 18 juni, 2019

  För er som inte vet sysslar inte Min Stora Dag med barn som har blivit utsatta
  för övergrepp.
  Utan med barn som drabbas av sjukdomar som oftast är obotliga.
  Här gör Min Stora Dag stora insatser vi kunde se Drottningen på GrönaLund
  i år där man samlade in pengar.
  Däremot gör Drottningens Childhood och även Prinsessan Sofias Projekt Playground stora insatser för barn som drabbas av olika övergrepp.
  CVM


  1. josefin skriver: 19 juni, 2019

   nja CVM, nog var det väl Childhood som samlade in pengar pa Grönan senast.


  2. Helene skriver: 26 juni, 2019

   CVM.

   Nu glömde du bestämt Frida Vesterberg, grundaren av Project Playground, eller hur CVM.


 10. PernillaA skriver: 19 juni, 2019

  Helene, ingen hånar varken Madeleine eller organisationen


 11. Helene skriver: 19 juni, 2019

  Här har CVM återigen inte läst ovanstående kommentarer, där det tydligt står: Min Stora Dag hjälper ca. 5000 svårt sjuka barn /år osv.


 12. CVM skriver: 19 juni, 2019

  Tack PernillaA skönt med medmänniskor som ser igenom.
  Trevlig Midsommar
  CVM


 13. Daga skriver: 20 juni, 2019

  Det är fint att prinsessan Madeleine och alla vi andra som på något vis stöttar och hjälper barn som är sjuka eller på andra sätt har det svårt. Barn är hjärtat.Kungafamiljen visar sig göra gott för de små. Alla efter sin fason.Det är gott❣️Mvh Daga


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar