Här besöker Madeleine "Min stora dag" – se nya bilderna!

Prinsessan Madeleine är beskyddare av stiftelsen Min stora dag. Nu när hon är i Sverige under sommaren passade hon på att besöka organisationen som ger en fin guldkant i livet för sjuka barn.

Sjuka barn får hjälp att förverkliga en enda dröm. För att orka kämpa. Det är just det som Min stora dag arbetar för, en stiftelse prinsessan Madeleine stöttat sedan år 2001. Och just idag, under måndagen, besökte prinsessan den organisation hon brinner så för.

– Glädje, kraft, trovärdighet och kvalitet genomsyrar vårt arbete och här bidrar Prinsessan Madeleines person och beskyddarskap verkligen. Prinsessans fina engagemang hjälper oss att förkroppsliga begreppet en Stor Dag och att ge barnen glädjefyllda minnen för resten av livet, säger Jennifer McShane, generalsekreterare på Min Stora Dag.

Jennifer McShane, generalsekreterare på Min Stora Dag, tillsammans med prinsessan Madeleine.

Jennifer McShane, generalsekreterare på Min Stora Dag, tillsammans med prinsessan Madeleine.

Prinsessan Madeleine anländer till Min stora dag.

Prinsessan Madeleine anländer till Min stora dag.

Madeleine träffar medarbetare på stiftelsen.

Madeleine träffar medarbetare på stiftelsen.

Sedan prinsessan Madeleine började som beskyddare har hon varit med på allt från  sjukhusbesök till att anordna sagokalas på Kungliga Slottet. Ett kalas där även prinsessan Leonore deltog, och där Madeleine bjöd på sig totalt och klädde upp sig till en alldeles äkta prinsessa.

Prinsessan Madeleine under sitt sagokalas för Min stora dag.

Prinsessan Madeleine under sitt sagokalas för Min stora dag.

Under måndagens besök på stiftelsens kontor i Stockholm träffade Madeleine välgörenhetsorganisationens medarbetare och avslutade besöket med ett samtal med generalsekreterare Jennifer McShane. Madeleine fick där information om hur stiftelsen arbetar framåt och kämpar för att barn ska få kraft att orka med den mardröm både de och deras familjer hamnar i, i och med sjukdomsbeskeden.

– Det blev ett väldigt inspirerande och viktigt samtal med Prinsessan där vi fick möjlighet att prata om hur Min Stora Dag kan ge kraft till barn som kämpar och öka förståelsen för att det ibland behövs mer än mediciner och behandlingar. Med Prinsessans stöd kan vi skapa ännu fler Stora Dagar för alla behövande barn, berättar Jennifer.

Prinsessan Madeleine på Min stora dag.

Prinsessan Madeleine på Min stora dag.

Kungen kämpar för Min stora dag

Men det är inte bara prinsessan Madeleine som finns där för stiftelsen. Under förra året, i september, hade lilla Askim, 7 år, en dröm att träffa kungen. Sagt och gjort. Min stora dag förmedlade kontakten och kung Carl Gustaf klädde upp sig i full kunglig mundering.  Akram, diagnosticerad med leukemi, kom upp till Stockholms slott, och lyckan var total!

Organisationen Min stora dag jobbar för barn och unga med allvarliga sjukdomar och diagnoser. Organisationen förverkligar varje år drömmarna för 5 000 barn och unga, som i sin vardag kämpar i sin sjukdom. Detta för att få dem att orka kämpa ytterligare. Vill du bli månadsgivare? Klicka här!

Foto Pelle T Nilsson/SPA