Diana kritiseras – efter skådespelarens hemska upplevelse

Emma Corrin kommer att spela prinsessan Diana i The Crown. Foto: TT

Diana var en stilikon vars kläder kopierades av modeentusiaster världen över på sin tid. Men så har det inte alltid varit, menar Emma Corrin, som spelar Diana i tv-serien The Crown.

Prinsessan Diana var världskänd inte bara för att hon var prinsessa utan hyllades även som en stilikon världen över. Men så var det inte alltid. Emma Corrin spelar Diana i den populära Netflix-serien The Crown, där vi i den nya säsongen följer Diana från den tid hon träffade Charles genom livet som kunglig och till slut den tragiska olyckan som tog hennes liv.

I en intervju med Entertaiment Weekly berättar skådespelaren hur det var att bära de ikoniska modekreationer som blev kända världen över genom prinsessan Diana, men också hur hennes stil utvecklades genom åren. Hon menar att det är väsentligt att förstå den unga Dianas motiv för att förstå varför hennes öde blev som det blev.

Emma Corrin spelar Diana i den fjärde säsongen av Netflix hyllade serie om det brittiska kungahuset, The Crown.

”Jag älskade unga Diana. Det går inte att förstå äldre Diana på djupet om man inte förstår 19-åringen som bodde med rumskompisar som gick på en första dejt med Charles.” säger Emma till EW.

Emma Corrin om Diana: ”Hennes stil var förfärlig”

Eftersom serien är baserad på verkligheten och har ambitioner att vara så realistisk som möjligt har Emma fått bära Dianas återskapade outfits, även från de allra tidigaste tillfällena. Det var inte alltid en positiv upplevelse.

”Hennes stil var förfärlig. Den andra gången hon träffar Charles, när hon hade på sig gula hängselbyxor ville jag gråta. Jag tänkte, skämtar du? Hemska. Och de där stickade västarna. Det visar verkligen att mode är något som växer med dig, det upplevde jag verkligen.” fortsätter hon.

Emma Corrin fick ha på sig en klänning som återskapats utefter Dianas berömda bröllopsklänning.

RUBA

Bland de mest uppmärksammade plaggen i Dianas liv, ja kanske i hela världen, var såklart brudklänningen hon bar vid bröllopet med Charles. Emma har fått ha på sig en replika av den när de scenerna spelades in.

”Det var precis så otroligt som man kan föreställa sig. Det var fantastiskt.” säger Emma.