Dianas avslöjande om uppväxten: ”Oerhört olycklig”

Dianas avslöjande om uppväxten: ”Oerhört olycklig”
I nya avsnittet av Svensk Dam Doku berättar man om Diana Spencer otrygga uppväxt, en uppväxt som kantades av bråk, våld och kaos. Diana drömde om en stabil familj, en trygg tillvaro, men verkligheten blev en helt annan.
Annons

När Diana Spencer för första gången mötte prins Charles var han ihop med hennes syster, Diana. Hon var 16 år gammal. Men redan då fick Diana upp ögonen för Charles.

– Han är den enda man som inte kan skilja sig från mig, ska Diana ha sagt.

Annons
Diana och Charles
Diana och Charles vid förlovningen.

Tre år senare, då Diana var 19 år, blev de ett par. De hade dock bara träffats 13 gånger innan förlovningen och vi minns väl alla Charles svar, ”Whatever love means”, på frågan om han och Diana var kära i varandra…

Annons

Det många inte vet är att anledningen till att Diana så gärna ville gifta sig med en man som aldrig kunde lämna henne är hennes egen barndom, och de egna föräldrarnas stormiga skilsmässa. Diana ville inget annat än att känna trygghet och evig kärlek, något hon absolut inte fick med sig hemifrån.

– Min barndom var oerhört olycklig berättade hon för författaren Andrew Morton.

– Jag minns att jag såg min far slå min mamma. Hon låg gråtande på golvet. Hon grät hela tiden.

Diana och Charles och barnen
Charles, Diana och barnen.

Vem var egentligen Diana Spencer, kvinnan som gifte sig med Charles av Wales och fick både prinsen och halva kungariket? Varför blev bröllopet så uppmärksammat och hur kom det sig att någon som skulle vara världens lyckligaste blev världens olyckligaste? Det nya avsnittet Svensk Dam Doku är det första avsnittet i en ny Svensk Dam Doku-serie i tre delar, om prinsessan Diana. Nya avsnitt kommer ut varannan tisdag.

Annons

Foto: TT

 

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

2 kommentarer till “Dianas avslöjande om uppväxten: ”Oerhört olycklig””

  1. Anna skriver: 14 mars, 2020

    Ett i sanning tragiskt människoöde, och så många människor som fick lida i onödan pga ett äktenskap som aldrig borde ha ingåtts. Men nu tycker jag att det är hög tid att Diana får vila i frid.


  2. Inabeaglepack.dk skriver: 14 mars, 2020

    Ja man kan godt se hvem Prins William har sine gen fra


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar