Dianas nära vän avslöjar sanningen om de kritiserade bilderna

Prinsessan Diana, Prins Charles

Prinsessan Dianas butler Paul Burrel avslöjar vad som är sant och vad som är falskt i serien The Crown.
Slå på ljud

Paul Burrel, som var prinsessan Dianas butler, har kommenterat vad som är sant och vad som inte stämmer alls i The Crowns fjärde säsong – som ju fokuserar på Dianas liv och intåg i det brittiska kungahuset.

Burrel jobbade tillsammans med Diana i över 10 år och har berättat om prinsessans liv vid ett flertal tillfällen. Och nu kommer han alltså med nya avslöjanden.

"Jag är rädd att det var det jag såg bakom stängda dörrar"

I en intervju med The Sun säger Burrell att skådespelaren Josh O'Connor, som spelar prins Charles i serien, framställs som en ganska kall person. Och han tillägger att det var nog så det var i verkligheten också – när Diana och Charles var ensamma.

Diana, Paul Burrell

Diana och Paul Burrell, Foto: TT

Tim Rooke/REX

Burrell fortsätter:

"Han var gift med den vackraste kvinnan i världen. Men han såg inte efter henne och det är vad som kommer speglas i The Crown".

Paul Burrell berättade för The Sun att han tror att splittringen handlade om att prinsessan blev så populär och att Charles tvingades stå i hennes skugga.

"Du ser en okänd ung flicka lysa upp medan Charles inte gör det och hennes popularitet blir större än hans", säger Burrell.

"Och det är hela problemet."

Dianas och Charles resa är baserad på sanna uppgifter

Burrell hävdar också att den fientliga stämningen mellan Charles och Diana, på resan till Australien år 1983, är baserad på sanna uppgifter. De hade inte alls en bra relation när de reste iväg.

Paul anser till och med att producenterna "kunde ha gått längre".

Foto: TT