Dianas butler till hård attack mot Meghan: "Diana var inte så"

Meghan och Diana – två starka kvinnor.

Meghan Markle hade kunnat lära sig en hel del från prinsessan Diana.Det menar den avlidna prinsessans före detta butler.

Meghan Markle är en kvinna som på egen hand skakat om det brittiska kungahuset – och vunnit folkets hjärtan. En person född utan kungliga kopplingar som förälskade sig i en prins, men därefter kände sig kvävd av livet i och kring Buckingham Palace. Låter detta bekant? Beskrivet på detta vis, så låter det som att Meghan har “lånat” livsöde från sin make prins Harrys mamma, prinsessan Diana.

Butlern till Diana attackerar Meghan Markle

Meghan och Diana – två starka kvinnor.

Meghan och Diana – två starka kvinnor.

Nu har Dianas butler Paul Burrell själv gjort jämförelsen mellan Meghan och sin före detta arbetsgivare. Han ser många likheter mellan kvinnorna.

– Harry blev kär i och gifte sig med Meghan eftersom hon är som Diana. Det är två kvinnor som alltid står upp för det de tror på och som vägrar låta sig bli överkörda, säger Paul till Closer Magazine.

Samtidigt tycker Paul att det också finns avgörande skillnader mellan Meghan och Diana.

– Jag tror att de hade bråkat. Jag ser framför mig två starka, självständiga kvinnor med olika åsikter om saker och ting. Det skulle bli en kamp mellan Meghans stil och Dianas stil, säger Paul.

“Diana var inte så”

Och här blir Paul öppet kritisk mot Meghan. Han menar att Diana valde en mer sympatisk, inte så utstuderad väg i livet.

– Den stora skillnaden mellan dem är att Meghan har en plan, medan Diana var ung och naiv. Diana skrev en bok med Andrew Morton och gick till pressen för att hon inte hade en röst. Och hennes starka vilja kom sig ur att hon brydde sig och hon kände att folket hade rätt att få veta som pågick bakom stängda dörrar, säger Paul.

– Man kan säga att Meghan gör samma sak, men jag tror att hennes kontakt med pressen handlar mer om hennes karriär. De kommande åren lär vi ser henne på röda mattor, med kändisvänner, i filmer kanske. Diana var inte så, hon var inte intresserad av att lyfta fram sig själv.