Dianas omstridda intervju kommer till Netflix

26 år senare kommer vi kunna se Dianas Panorama-intervju igen.

Slå på ljud

Prinsessan Dianas ikoniska intervju från 1995 kommer till Netflix, rapporterar streamingkanalen. Den 11 april kan vi se Diana, The Interview that Shook the World på streamingtjänsten, där Diana intervjuas av journalisten Martin Bashir. Det var bland annat då hon uttalade orden ”Vi var tre personer i det här äktenskapet, så det var lite trångt”.

Dokumentären kommer utgå från hennes intervju och handla om Dianas äktenskaps uppgång och fall i och med prins Charles otrohet med Camilla Parker Bowles.

26 år senare kommer man gå in i detalj på hur intervjun arrangerades, varför Diana valde att delta och hur en relativt okänd journalist vann Dianas förtroende.

Prinsessan Dianas bror anklagar BBC

Prinsessan Dianas bror har gått ut och anklagat BBC för att ha använt sig av förfalskade bankutdrag som medel för att få prinsessan att gå med på en intervju med dem, rapporterar Daily Mail.

Charles Spencer skrev i ett rasande känslosamt brev att han är förbluffad över mediehusets "totala oärlighet" och anklagade journalisten Martin Bashir, som var den som landade den sensationella intervjun med Diana i programmet Panorama som sändes 1995 för att vara sensationslysten och strunta i att använda fakta.

”Om det inte hade varit för de där bankutdragen hade jag aldrig presenterad Bashir för min syster” skriver Charles Spencer.

LÄS MER: Nya anklagelser – i den infekterade konflikten om prinsessan Diana