Dianas rörande brev – avslöjar juldetaljen om sönerna

Dianas rörande brev - avslöjar juldetaljen om sönerna
Prins William och prins Harry älskade julen som små enligt ett rörande, handskrivet brev från prinsessan Diana.
Annons

En jul med den brittiska kungafamiljen kanske utåt sett kan verka stel och som om den vore full av oskrivna regler.  Men inte för prins William och prins Harry när de var små – i alla fall enligt ett handskrivet brev från framlidna prinsessan Diana, skriver danska Se og Hör.

Annons

Brevet skickade hon till en väninna den 5 december 1990, när William var 8 år och Harry 6, och i det blir det tydligt att sönerna älskade julen.

– Pojkarna ser fram emot julen, och de har letat både högt och lågt efter alla paket som de ska få! skrev Diana, märkbart stolt över sina två söner.

Annons

Blev vän efter sjukhusbesök

Den kvinna som brevet var adresserat till var Ivy Woodward, som Diana blev vän med efter ett längre besök på ett sjukhus. Diana besökte prins Charles som hade brutit sin arm, och Ivy Woodwards son Dean låg i koma efter en motorcykelolycka. Olyckan är något som Diana också nämner i brevet:

– Det är trevligt att höra att Dean har återhämtat sig så mycket, men han hade inte varit här om det inte hade varit för hans mor och din beslutsamhet och styrka, skrev hon.

Brevet lades ut på auktion på Lawrences Auctioneers of Bletchingley, Surrey, tillsammans med en rad andra handskrivna brev som skrevs av prinsessan.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar