Dianas stora trauma – avslöjas efter 23 år!

Prinsessan Diana och Charles Spencer

Prinsessan Dianas bror, Charles Spencer, öppnar upp sig om syskonens tuffa uppväxt i en ny intervju.
Prinsessan Dianas sista dygn i livet – minut för minut
Slå på ljud

Prinsessan Dianas bror, Charles Spencer, öppnade upp sig för The Sunday Times om det trauma som han och hans syster upplevde under barndomen. Diana var bara fem år gammal när hennes föräldrar valde att skilja sig. Skilsmässan blev ett svårt barndomstrauma för syskonen Spencer.

Plågsam och brusten barndom

Föräldrarnas skilsmässa var inte lätt för Diana och Charles. År 1969 lämnade syskonens mamma Frances Spencer familjen, för att istället leva med en ny man. Dianas mamma lovade henne att hon skulle komma tillbaka men det blev aldrig någon återförening med modern.

I Sunday Times berättar Charles att Diana vägrade ge upp hoppet för sin mor:

– Diana väntade på tröskeln för henne, men hon kom aldrig. Hon kunde höra mig gråta nerför korridoren, men var för mörkrädd att komma till mig.

Diana och Frances

Diana tillsammans med sin mamma.

Dianas bror berättar att deras mamma var inte lämpad för moderskapet och att han och Diana tog hand om varandra när de äldre syskonen gick på internatskola. Hans äldre systrar är Lady Sarah McCorquodale och Jane Fellowes.

– Diana och jag hade två äldre systrar som var borta på internatskola, så hon och jag var väldigt mycket tillsammans berättar Charles Spencer i Sunday Times.

Dianas bror fick gå i terapi

Charles Spencer kommer ihåg sin fars föräldraskap som kärleksfullt men han minns också att mamman var problematisk. I efterhand har han fått gå i terapi för att reda upp problemen från barndomen.

– Jag har gått in och ut i terapi i 20 år. Jag har gjort mycket djup arbete med min olyckliga barndom, som var upprörande och hemsk.

Charles fortsätter att berätta att han tyckte terapi var plågsamt och hemskt men att resultatet har varit läkande för honom.

Charles Spencer.

Dianas bror, Charles Spencer.

Foto: TT