Dianas utspel på slottet – avslöjat efter 23 år!

Dianas utspel på slottet – avslöjat efter 23 år!

I en ny bok avslöjas det att Dianas barnflickan Barbara Barnes fick en orättvis behandling av prinsessan.
Prinsessan Dianas sista dygn i livet – minut för minut
Slå på ljud

Efter födelsen av prins William anställde Diana en kvinna vid namn Barbara Barnes, som sin barnflicka. Nu kommer nya uppgifter som avslöjar att Diana var oerhört avundsjuk på barnflickan. Av den anledningen att hennes söner blev så fäst vid henne.

Barnes tog kontroll över William och Harry

Diana var, till en början, överlycklig över att hon hade hittat en kompetent barnflicka som kunde ta hand om hennes barn medan hon deltog i kungliga uppdrag. Men Dianas blev alltmer upptagen och Barbara spenderade betydligt mer pojkarna än vad som var meningen. Och de blev riktigt fästa vid varandra.

Barbara Barnes

Barbara Barnes lärde William och Harry att gå, prata och läsa. Hon tröstade dem när de vaknade på nätterna och grät. Källor till kungliga hovet observerade att Barnes blev allt mer besatt av sönerna och prinsessan Diana kom också för att dela den misstanken. Hon agerade helt enkelt som om hon var deras mamma.

Under julfirandet 1987, på Sandringham slott, var Diana iskall mot barnflickan, och delade inte ett enda ord med henne. Diana skickade iväg henne tills familjen kom tillbaka och berättade att det bästa vore om hon sa upp sig.

– Efter den helgen var hon inte kvar längre. Diana hade gett mig instruktioner om att barnflickans påsar skulle packas, och alla spår av henne skulle bort. Ingen såg henne igen, berättar hushållerskan Wendy Berry i hennes biografi, som handlar om tiden på Highgrove.

Diana och Charles med sönerna, på Highground residence

Fick inte säga farväl till sönerna

Barnes tog hand om prins William i över fyra år, och prins Harry i två år, och hon fick alltså inte säga farväl till dem. Hon fick heller inte skicka vykort till dem i efterhand.

Barbara Barnes hade en varm och kärleksfull inverkan på sönerna, som de bär med sig än i dag. År 2011 bjöd prins William Barbara tills sitt bröllop med Kate. Hon stod på den personliga gästlistan.

Diana med William och Harry

Prinsessan Diana med sönerna William och Harry.

Foto: TT