Direkt från hovet! Nya uppgifter om Daniels framtid

prins daniel solliden

Prins Daniel får en välförtjänt semester efter en hektisk arbetsvår. Nu kan han äntligen åka till platsen som betyder så mycket för kronprinsessparet.

Victoria och Daniel har förstås hoppats men de har inte vågat planera för en sommar på Solliden. Men under torsdagen meddelade regeringen att man släpper på restriktionerna, när det kommer till resandet inom Sverige.

Kronprinsessparet kommer alltså kunna ta med sig Estelle och Oscar till sitt älskade Öland.

– Nu öppnar sig ju möjligheter att resa i Sverige. Så kungafamiljen kommer att tillbringa en period på Solliden som vanligt, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

prins daniel

Efter en tuff vår är regeringens beslut ett riktig glädjebesked för prins Daniel.

Prins Daniel har haft en hektiskt vår

Det här är förstås ett riktigt glädjebesked. Inte minst för Daniel. Han har under våren varit den kunglighet, förutom Victoria, som har arbetat mest i konungens tjänst. Kungaparet flyttade ju, som bekant, till Stenhammar när coronaviruset fick fäste i Stockholm och har sedan stannat kvar där i flera månader. Och kronprinsessparet har ställt upp för statschefen och ansvarat för det kungliga arbetet i huvudstaden.

Men snart kan prinsen alltså se fram emot en välförtjänt semester på Solliden. Och känner vi honom rätt blir det de vanliga morgonrundorna på golfbanan. Regeringens beslut innebär ju också att föräldrarna, Ewa och Olle Westling, har möjlighet att åka och hälsa på Victoria, Daniel och barnbarnen. Men då kommer de förstås att umgås på säkert avstånd.

Foto: TT