Direkt från Solliden – första bilden på Victoria!

Victoriadagen 2020

Nu har årets Victoriadag dragit igång. Victoria har hela familjen med sig – och du ser första bilderna här!

 

 

Det är en lysande lycklig kronprinsessa som kommer gående utanför sommarslottet, omgiven av hela sin familj. I dag fyller hon 43 år och hon är omgiven av hela sin familj.

Victoriadagen 2020 - kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle.

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle.

Prinsessan Estelle är med för femte året, men för prins Oscar är det stor premiär i dag. Hans första kungliga kvällsjobb! Och nog ser han lite pirrig ut i sin fina blåa skjorta.

Victoriadagen 2020 Victoria Daniel Oscar Estelle

Mamma Victorias födelsedag – och Oscars pirriga premiär…

Victoria Daniel Oscar Estelle Victoriadagen 2020

Fram till nu har Victorias födelsedagsfirande varit helt privat, eller som hovets informationschef Margareta Thorgren uttrycker saken:

– Kronprinsessan firar lite mer stillsamt i år, på grund av pandemin.

Victoriadagen 2020: Kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle.

Victoriadagen 2020 – kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle.

Victoriadagen 2020 – första bilderna

Men detta är ju en familj som håller benhårt på traditionerna, så en hel del har ändå varit sig likt. Victorias födelsedag börjar ju alltid med att hon blir firad med tårta på sängen hemma i Villa Skönvik, medan Oscar, Estelle och Daniel klämmer i med Ja må du leva.

Victoriadagen 2020 - Estelle Oscar Victoria Daniel

Framåt förmiddagen ansluter resten av den kungliga storfamiljen, och firandet övergår i vanliga fall i en stor familjelunch, som brukar hållas inne på slottet. Så kunde det ju inte bli i år, årets kungliga lunchande fick bli al fresco, det vill säga utomhus, plus givetvis med avstånd till sjuttioplussarna, kungen och drottningen.

Victoriadagen 2020

Men nu är kronprinsessfamiljen framme vid kvällens grande finale och för första gången ska Victoria fira sin födelsedag på ett helt nytt sätt: Firandet på Borgholms idrottsplats är utbytt mot det lilla stämningsfulla audiensrummet i den 400 år gamla slottsruinen. Nu bär det av i hästkortege på vägen genom skogen, och när du läser det här är kronprinsessfamiljen nästan framme!

Texten och bilderna uppdateras!

Foto: Jonas Ekströmer/TT.