Dödsfall skakar den brittiska kungafamiljen

Den brittiska kungafamiljen är i sorg. Ett plötsligt dödsfall har drabbat dem.

Drottning Elizabeth är välbekant med sorgen. Vi minns alla att hennes pappa kung George avled i lungcancer endast 56 år gammal. Sedan dess har den plikttrogna Elizabeth fått uppleva flera omskakande dödsfall.

Nu har Elizabeth och resten av den brittiska kungafamiljen fått ett nytt dödsbesked.

Brittiska kungafamiljen skakad av plötsligt dödsfall – Elizabeth sörjer

Den här gången är det prins Harrys gudmor, Lady Vestey, som gått bort. Hennes hädangång meddelades via en dödsannons publicerad i Daily Telegraph.

I dödsannonsen kunde man läsa följande minnesruna:

"Hon dog plötsligt, men fridfullt, lördagen den 28 november, vid 71 års ålder. Hon var en älskad fru till Sam. Avgudad mamma till William, Arthur och Mary och kärleksfull farmor till Ella, Frankie, Sam och Cosima", står det i familjens sista hälsning.

Lady Vestey var nära vän till både Elizabeth och prins Charles. Hon ingick i deras stallgemenskap, och hennes make, Samuel Vestey, skötte det kungliga stallet mellan 1999 till 2018.

Lady Vestey, eller Celia som vännerna kallade henne, valdes av Charles som gudmor till prins Harry inför dopet 1984. Och Harry uppskattade sin gudmor, så mycket att hon blev inbjuden till hans bröllop med Meghan Markle i maj 2018.

LÄS MER: Kungens hemliga grabbgäng – Silvia tvingades säga ifrån

Andra dödsfallet på kort tid för drottning Elizabeth

Lady Vestey (i mitten på den översta raden) var med när prins Harry konfirmerades.

Det här är det andra dödsfallet som drabbar den brittiska kungafamiljen på kort tid. För inte så länge sedan förlorade drottning Elizabeth sin kusin lady Elizabeth Anson.

Lady Elizabeth var inte bara en nära vän till drottningen och en älskad släkting – hon var också en viktig medarbetare. Lady Elizabeth arbetade nämligen som drottningens festfixare.

Det var ett ansvar hon tog på sig redan på 1960-talet – och sedan skötte med den äran. Elizabeth var väldigt nöjd med sin kusins insatser, och då ska man veta att drottningen inte är en lättimponerad kvinna.

LÄS MER: Silvias dramatiska familjehistoria – återföreningen med Walther