Dödsfall skakar om brittiska kungafamiljen: "En era är över"

Den brittiska kungafamiljen är i sorg. Harrys och Williams gammelfaster Lady Anne Wake-Walker har gått bort.

Lady Anne Wake-Walker var ett levande stycke historia. Inte nog med att hon var prinsessan Dianas faster och därmed släkt med prins Harry och prins William. Hon var också en av de modiga WRENS-kvinnorna som kämpade för Storbritannien under andra världskriget i den brittiska flottan. Dessutom – inte minst – hann hon föda hela fem barn: tre söner och två döttrar!

Det är alltså ett väl levt liv som har ändats. Lady Anne blev 99 år gammal.

Lady Anne är död

Hennes bortgång blev först meddelad av Dianas yngre bror Charles Spencer.

“Spencer-flaggan hissad på halv stång efter att min fars storasyster och enda syskon Anne har gått bort, 99 och ett halvt år gammal”, skriver Charles på Instagram.

Charles skriver vidare att Lady Anne var en person att minnas – en personlighet som lär lämna ett betydande tomrum för Harry och William.

“En era är över”

“Hon var en älskad mamma, farmor och mormor och gammelfarmor- och mormor – och en lika älskad syster och faster, såklart. ‘En era är över’, har sagts många gånger i dag. Det är den verkligen”, skriver Charles.

Även drottning Elizabeth har fina minnen av Lady Anne. Hon var en av gästerna, tillsammans med systern prinsessan Margaret, när Lady Anne gifte sig med sin make Christopher Baldwin Hughes Wake-Walker.

Elizabeth och systern Margaret på bröllopet.

Elizabeth och systern Margaret på bröllopet.