Dokumentet avslöjar – så lite jobbade prinsessan Madeleine 2020

Madeleine har jobbat klart minst av alla i det svenska kungahuset.

Under ett år med en pandemi blev det plötsligt omöjligt för kungligheterna att göra sitt vanliga jobb på samma sätt som de är vana vid sedan tidigare. Kungahuset är representant för sitt land och syftet är att knyta kontakter och skapa band till andra människor, något de vanligtvis gör genom möten.

I Sveriges kungahus har det alltid varit vissa som tar sig an en större del av ansvaret än andra. Till exempel är kronprinsessan Victoria en av de absolut mest aktiva inom kungahuset, medan Carl Philip har en lite mer tillbakalutad roll och Madeleine har, i jämförelse med sina två syskon, en betydligt mer tillbakadragen approach när det kommer till uppdrag och representation. Hon jobbar med sitt hjärteprojekt Childhood och det gör hon med hundra procent hängivenhet och engagemang.

Prinsessan Madeleines 2020 – jobbade klart minst

Under våren 2020 hade hon av naturliga skäl nästan inga uppdrag, hon befann sig hemma i Florida och hela världen stängdes ner för pandemins skull.

Madeleine brukar vanligtvis resa hem med familjen över sommaren men i år blev det inget med det, och därmed heller inte några uppdrag, vilket hon brukar passa på att riva av när hon ändå är hemma igen.

Sommaren och hösten gick och det var fortfarande inte några uppdrag för Madeleine, detta trots att kungahuset nu har börjat anpassa sig väl och ta de allra flesta möten digitalt, vilket det inte fanns något hinder för henne att göra från USA.

prinsessan madeleine

Madeleine jobbade bara sex dagar under 2020 enligt sajten UFO No More.

TT

Faktum är att när sajten UFA No More sammanställer alla de skandinaviska kungligheternas arbetsdagar under förra året har Madeleine bara jobbat ynka sex dagar 2020, en klar minskning från de 17 arbetsdagar hon jobbade för kungahuset 2019. Det kan jämföras med kronprinsessan Victorias 115 dagar förra året och 138 dagar året dessförinnan.

Orden om prinsessan Madeleine: ”Blev chockad”

Enligt Svensk Damtidnings kungliga reporter Ellen Myrgård är det här siffror vi aldrig tidigare skådat.

– Att Madeleine endast har jobbat i konungens tjänst vid fem tillfällen, på ett helt år, har nog aldrig hänt förut. Hon har varit otroligt isolerad i Florida under pandemin och inte deltagit i de frågor som övriga familjen har ägnat sig mycket åt hemma i Sverige. Många hade ju hoppats på att få se lite mer bilder på prinsessan när kungafamiljen började föreviga sina videosamtal och lägga ut på hovets hemsida. Sådana samtal har ju Madeleine också, fast från Miami. Men den här trenden har prinsessan inte hängt på och vi har bara sett henne delta i digitala sammanträden vid några få tillfällen. Jag blev faktiskt chockad när jag såg listan över Madeleines arbetsdagar i offentligheten – jag trodde faktiskt att de var lite fler! säger Ellen.