Dokumentet avslöjar! Sofias lyxköp som överraskar alla

Prinsessan sofia

Fredrik Sandberg/TT
Kungafamiljens medlemmar är alla väldigt välklädda, men en person står ut lite extra i sin modebudget och det är prinsessan Sofia.
Modeexperten: Här är kläderna som Sofia älskar
Slå på ljud

Vill man vara fin får man lida pin lyder ju uttrycket, men ibland handlar det mindre om lidande och mer om ekonomi. Och är det några som har möjlighet att investera i en perfekt garderob är det ju våra kära prinsessor. I en kartläggning som modebloggen The Royals and I presenterade i början av året kunde hon slå fast att det inte är direkt billigt att hålla sig med den stil som kungligheterna bär upp både till vardags och fest.

prinsessan sofia kronprinsessan victoria

Kungafamiljen är en ytterst välklädd skara, och Sofia går i spetsen när det kommer till nya inköp.

TT

I ett inlägg går bloggen noga igenom alla de nya plagg, skor och accessoarer som kronprinsessan Victoria, prinsessan Sofia och prinsessan Madeleine burit under 2019. De identifierade plaggen har bedömts utifrån sitt inköpsvärde och därefter har summan räknats ut. Så, vem i kungafamiljen bar egentligen dyrast kläder? Ja, resultatet är en smula överraskande. Det är nämligen prinsessan Sofia som burit nya kläder för mest pengar under det föregående året, 2019.

Prinsessan Sofia bar mest nya plagg på uppdrag

Allt som allt kostade de plagg, skor, väskor, smycken och liknande som hon bar 512 515 kronor. Alltså en halv miljon kronor. Huruvida hon fått plaggen, köpt dem till rabatterat pris eller till fullpris vet vi dock inte. Totalt bar Sofia 126 nya saker under 2019. The Royals and I har identifierat 94 av dessa.

Kronprinsessan Victoria då? Ja hon bar kläder, skor och accessoarer (137 nya sådana varav The Royals and I har identifierat 119 stycken) för 367 884 kronor.

Prinsessan Madeleine klädnota landade på 295 901 kronor (hon bar 44 nya plagg, skor och accessoarer varav 39 har identifierats).

Värt att nämna i sammanhanget är att Victoria och Sofia använder mestadels svensk design enligt The Royals and I. 87 procent av Victoria plagg var signerade Sverige. För Sofia var siffran 71 procent. Och för Madeleine 18 procent.