Dokumentet avslöjar: Victorias stora fest!

01 mar, 2023, 19:00 

Kronprinsessan Victoria har något riktigt kul att se fram emot!

Annons
GRATTIS VICTORIA! Här firas kronprinsessan på namnsdagen – se filmen
GRATTIS VICTORIA! Här firas kronprinsessan på namnsdagen – se filmen

Kungafamiljen har alltid varit riktigt duktiga på att fira saker: Födelsedagar, namnsdagar, jubileum – ja, listan kan göras lång.

Till exempel infördes ju Victoriadagen 1979 – som blivit en väldigt fin tradition på Öland, som bara växer och numera har utvecklats till Victoriaveckan.

I somras såg vi stora delar av kungafamiljen på Solliden med fina somriga klänningar och stora leenden på läpparna när de firade kronprinsessans födelsedag för fullt tillsammans med resten av svenska folket.

Recept.se Nyhetsbrev
Prins Daniel, drottning Silvia, prinsessan Estelle, kronprinsessan Victoria, prins Oscar, kung Carl Gustaf vid firandet av kronprinsessan Victorias födelsedag på Solliden på Öland 2022
Kronprinsessan Victoria uppvaktades på födelsedagen på Solliden i somras precis som tidigare år.

Dokumentet avslöjar: kronprinsessan Victorias stora fest

Snart är det dags för att fira kronprinsessan av en annan anledning en hennes födelsedag: På söndag den 12 mars är det nämligen Victorias namnsdag!

Annons

Kungahusets officiella hemsida har man nu publicerat ett planeringsdokument inför firandet, där det framgår att det blir ett stort spektakel!

Kronprinsessan kommer att firas ordentligt på namnsdagen!

Vid 10.45 på söndagen öppnas portarna till Södra valvet vid Inre borggården för allmänheten och vid 11.50 marscherar arméns musikkår, honnörsstyrka ur Livgardet samt högvakten ur K 3 in på Inre borggården.

"Uppvaktningen inleds med att Arméns musikkår genomför ett musikprogram.Uppvaktningen avslutas med att Arméns musikkår, högvakten och honnörsstyrkan överlämnar blommor till Kronprinsessan", skriver hovet.

Förra året var hela Hagafamiljen på plats vid firandet, så vi hoppas att Victoria, Daniel, Estelle och Oscar alla är på plats även i år!

Annons
Kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prins Oscar och prinsessan Estelle vid namnsdagsfirandet på Stockholms slott.
Förhoppningsvis är hela familjen på plats under firandet!
Annons