Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Dokumentet visar sanningen om Madeleine och Chris – är som man misstänkt

18 maj, 2024, 13:00 
Victoria Morand
Hovets papper bekräftar det trista beskedet om Madeleine och Chris.
Annons
Därför vägrar Chris O'Neill att bli prinsBrand logo
Därför vägrar Chris O'Neill att bli prins

Den kungliga kalendern har fyllts på med uppdrag ända till slutet av juni.

Här har samtliga vuxna medlemmar i kungafamiljen flera jobbdagar inplanerade – förutom två personer, Madeleine och Chris.

Karin Törnblom/TT

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neills kungliga kalendrar ekar just nu tomma. Prinsessan Madeleine har flera år på raken varit den i kungafamiljen som haft minst uppdrag i den kungliga kalendern.

Annons

I en grundläggande kartläggning på Ufonomore presenterades den kungliga familjens arbetsdagar. Totalt jobbade Madeleine 13 dagar i kungens tjänst, vilket är att jämföra med storasyster Victorias 135 dagar.

Underliggande anledningen bakom

Det är inte många gånger på ett år som vi får se Madeleine på svensk mark. Anledningen till detta är helt enkelt att resan från Miami till Sverige är för lång. Dessutom har hon inte samma roll i kungafamiljen som kronprinsessan Victoria.

Madeleine är visserligen en del av kungahuset, men som mellanbarn har hon långt ifrån lika mycket ansvar som hennes storasyster.

Istället jobbar hon på med Childhood, som hon är vice hedersordförande av. Då och då får vi ta del av det jobbet, på Madeleines Instagram. För bara några veckor sedan berättade Madeleine om en lärorik dag ihop med Childhood och Human Trafficking Front.

Så ligger Madeleine på latsidan? Absolut inte! Vi är bara inte vana vid att se henne.

Annons

Men vad gäller för maken Chris O'Neill då?

Mikael Fritzon/TT

Kan förvänta oss att få se mer av paret!

Troligtvis kommer Chris dyka upp i fler kungliga sammanhang i samband med flytten tillbaka till Sverige.

Hovets informationschef Margareta Thorgren bekräftar att familjen väntas återvända hem till Sverige inom en väldigt snar framtid:

– Prinsessan Madeleine med familj är på väg att flytta hem, de kommer senare i sommar, säger hon.

Chris har dock inte samma skyldighet som resten av kungafamiljen. Låt oss inte glömma att han faktiskt tackade nej till prinstiteln 2013 – för att kunna fokusera på hans egna finansjobb.

Annons

Konsekvenserna

I en verksamhetsrapport som släpps varje år så redovisar hovet tydligare för allmänheten hur apanaget fördelas i kungafamiljen, det vill säga, hur mycket pengar de olika medlemmarna får från staten. Efter kungens beslut för några år sedan så stod Madeleine och Chris tyvärr utan.

I rapporten står det att kungen beslutat att rambeloppet delas ut till de medlemmar av kungliga huset som utför officiella åtaganden – något som varken Madeleine eller Chris gjort.

Karin Törnblom/TT

Men vi har goda nyheter för alla royalister där ute – för nu återvänder paret hem till Sverige igen, något vi ser framemot!

Bild: TT

Annons