Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

TV: Dolda kvinnorna kring Silvia – fina gesten avslöjad efter alla år: ”Behövde hjälp”

31 jan, 2023, 06:30 

Drottning Silvia har många trofasta, lojala och diskreta väninnor som har funnits i hennes liv sedan hon kom till Sverige. I det nya avsnittet av Svensk Dam Förklarar berättar vi om några av dem!

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Kärlekssagan mellan Silvia Sommerlath och kung Carl XVI Gustaf känner nog de allra flesta till. Hur hon träffade kronprinsen av Sverige, som han ju var då, under OS i München 1972 och hur Silvia senare kom till Stockholm som kungens hemliga flickvän. Och förstås, hur det sa ”klick” mellan dem!

Sveriges då blivande drottning allierade sig snabbt med några kvinnor som finns kvar i hennes liv än i dag.

– Hon behövde stöd, hjälp och några som kunde på ett diskret sätt lotsa in henne i gräddan av societeten, säger Ellen Myrgård Lindén, redaktör på Svensk Damtidning.

Drottning Silvias allra närmaste väninnor

Dessa kvinnor står drottning Silvia oerhört nära och de älskar att gå på opera tillsammans och sitta på långa tjejmiddagar.

I det nya avsnittet av Svensk Dam Förklarar listar vi några av drottning Silvias allra närmaste väninnor:

För vem har Silvia alltid funnits för under livets allra tuffaste stunder? Vem av dem har en dotter som är bästa vän med kronprinsessan Victoria? Vart brukar kungaparet åka för att semestra ihop med vännerna? Och vem har stått stadigt vid Silvias sida från dag ett?

Se avsnittet i tv-spelaren nedan!

Hemliga kvinnorna kring drottning SilviaBrand logo
Hemliga kvinnorna kring drottning Silvia
Annons