Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Dramatiska händelsen med Haakon utomlands – Mette-Marit informerad

19 apr, 2024, 07:27 
Kronprins Haakon med om det ofattbara – sker inför alla.
Annons

I kung Haralds frånvaro har andra medlemmar av den norska kungafamiljen steppat upp, sett till att fylla hans skor och åtagit sig uppdrag som vanligtvis är signerade Norges regent.

Så träffades kung Harald och drottning Sonja!Brand logo
Så träffades kung Harald och drottning Sonja!

Ja, för Harald återhämtar sig fortfarande efter den operation som genomfördes på Rikshospitalet i Oslo för några veckor sedan. Hovet har dessutom bestämt att hans sjukskrivning ska förlängas från den 8 april till måndagen den 22 april.

Under tiden har kronprins Haakon fått sköta mycket av Haralds uppdrag, samtidigt som han fortsatt att göra mycket av det arbete som står tillskrivet honom i rollen som kronprins.

Annons
Kronprins Haakon på plats i USA
Kronprins Haakon har fått steppa upp i kung Haralds frånvaro.Lindsey Wasson

Här händer det tråkiga

I veckan har han befunnit sig på en jobbresa i USA. Under vistelsen har han besökt en rad teknikföretag och tillsammans med norska ministrar deltagit i möten med innovation i fokus.

På torsdagen avrundade han resan med att besöka flygmuseet i Seattle. Han bjöds på en rundtur och fick även åka i en glashiss – något som skulle visa sig bli en rätt dramatisk upplevelse.

Ironiskt nog var det just tekniken som tjorvade när Haakon stod i hissen. På väg ner fastnade den och tillsammans med flera andra personer stod kronprinsen och undrade vad det var som pågick.

Annons
Kronprins Haakon
Kronprins Haakon och en rad andra personer fastnade i en hiss under ett besök på flygmuseet i Seattle, USA.Lindsey Wasson

Haakons beteende i hissen

De flesta hade nog drabbats av panik. Att fastna i en hiss är för många en sann mardröm, men lyckligtvis verkar Haakon inte vara en av dem som blir speciellt uppjagad av stökiga hissar.

Annons

På bilder kunde man se hur han vände sig mot kamerorna utanför hissen, vinkade glatt och försökte lätta upp stämningen.

I närmare 20 minuter befann sig Haakon i hissen, innan han kunde ta sig ut med hjälp av en stege. Efter händelsen var han vid gott mod och tyckte till och med att det hade varit rätt spännande.

– Det gick ganska bra. Det var bra stämning tycker jag, säger kronprinsen till Aftenposten.

Kronprins Haakon
Här kan kronprins Haakon äntligen vandra ut i det fria och lämna flygmuseet.Lindsey Wasson

Foto: TT

Annons