Dramatiska händelsen på Estelles skola – föräldrar i tårar

victoria estelle

Estelles skola Campus Manilla är känd för att ha ett unikt upplägg i Sverige.

Prinsessan Estelle går i andra klass på Campus Manillas grundskola som är belägen på Djurgården. Och det är inte vilken skola som helst. Här går barn till direktörer, kulturpersonligheter och flera av kungafamiljens vänner.

Sedan 2013, då skolan startade, har den hunnit segla upp som en av de finaste skolorna i Stockholm. Campus Manilla är både grundskola och gymnasium, så tanken är förmodligen att Estelle ska gå i skolan under en lång tid framöver. Skolan kallas för en tvåparallellig skola, alltså att det finns två klasser per årskurs och grundskolan har omkring 500 elever.

Vid varje hösttermin tas 48 elever in till förskoleklass. De som prioriteras först är barn som har ett syskon på skolan. När Oscar är så stor att han ska börja skolan kommer han troligtvis att göra sällskap med Estelle på Manilla.

Men det är betydligt fler än så som vill börja på Campus Manilla. Skolan har fått ett rykte även utomlands och söktrycket har sedan start varit enormt.

Prinsessan Estelle i skolbänken under sin första skoldag på Campus Manilla.

Photo: Raphael Stecksén Kungahuset.se

– Jag vet inte hur, men ryktet spreds utomlands. I en av klasserna hade en tredjedel bott utomlands. Jag får samtal från Shanghai, Hongkong, New York, London. Och flera andra ställen. Många av eleverna läser också engelska som hemspråk på skolan, har Maija Möller Grimakova, dåvarande rektor, tidigare berättat för lokaltidningen Mitt I.

Rektorn: Föräldrar ringer och gråter

I intervjun berättar hon att föräldrar som ringt har varit så pass passionerade över att få in sina barn på skolan att de gråtit i telefonen!

En av föräldrarna som redan fått in sitt barn på skolan berättade även vad det är som gör att de gillar skolan så mycket.

– Jag gillar campus-tänket. Man har möjlighet att vara två heltidsarbetande föräldrar, du kan lämna och hämta barnen vid skolbussen. Och det finns massor av aktiviteter på skolan, som dans, fotboll, judo och skolan har eget roddlag. Och läxklubbar. Sen när barnen kommer hem finns det tid att umgås, säger Estelle Nordenfalk till Mitt I.

LÄS MER: Hovets hemliga plan! Det sker när Victoria blir drottning

LÄS MER: Kika in! Victoria och Daniels lyxrenoveringar på Haga slott

LÄS MER: Krisen bakom Victoria och Daniels kärlekslycka