Dramatiska scener mitt framför drottningen - fick akutvård på plats

09 aug, 2022, 10:30 
AvSimon Holm Stålhand

Vad obehagligt!

Annons

Livet som kunglig vakt är inte alltid glamouröst. Ibland måste de stå ute i kylan och vakta, ibland när det är kokhett ute. Det blev en vakt minst sagt varse om i Danmark häromdagen.

Under måndagen så var de tre kungliga systrarna, Margrethe, Benedikte och Anne-Marie på Graastens slott där deras mamma, Ingrid brukade samla familjen på sommaren.

Recept.se Nyhetsbrev

Folk hade samlats för att få en skymt av kungligheterna och de kungliga vakterna stod i givakt utanför slottet, iklädda en väldigt varm huvudbonad.

Fick vårdas akut på plats

En av vakterna hade precis börjat sitt pass, men svimmade plötsligt inför de andra vakterna och den stora skara som hade dykt upp för att se kungligheterna. Även om Margrethe och hennes systrar stod precis där på trappan så noterade de inte att en vakt hade kollapsat i sommarvärmen.

– Jag tror inte att de upptäckte det. De stod och tittade på folkmassan, säger SE och HØR:s fotograf, som var på plats när vakten kollapsade.

Annons

Fotografen rapporterar att vakten fick ligga kvar länge på gården innan någon tog sig fram till honom och hjälpte till.

Det tog ett tag innan det hände något. Så det var någon ur folkmassan som rusade över med lite vatten. Först då kom de vanliga soldaterna och hjälpte till. Så jag tror att det tog en minut innan han fick professionell hjälp, säger fotografen.

Annons