Dråpliga scenen med prins Daniel – precis innan galafesten på slottet

Kungafamiljen galamiddag på slottet för tysklands president

Hoppsan! Ibland blir det inte riktigt som man har tänkt sig. Även vid en pampig galamiddag på slottet. Men Victoria är en räddare i nöden!

Juvelerna var nyputsade och middagsschemat minutiöst planerat in i minsta detalj. Efter två år av hemmaarbete och inställda fester fick kungafamiljen, och det inbjudna presidentparet från Tyskland, äntligen gå på galamiddag igen.

Prins Daniel på fel plats – Victoria tvingas rycka in!

Men trots hovets gedigna planering uppstod det faktiskt en kunglig miss. När kungaparet (som var kvällens värdpar) skulle fotograferas tillsammans med Tysklands förbundspresident Frank-Walter Steinmeier, 65, och hans fru Elke Büdenbender, 59, stod de nämligen en man i bakgrunden, som riskerade att fastna på alla bilder. Och inte vilken man som helst! Det var prins Daniel som hade råkat hamna några meter ifrån sin hustru Victoria. Men som det proffs hon är vinkade kronprinsessan in Daniel precis innan fotografernas blixtrar började smattra. Slutet gott – allting gott. Men i några sekunder var situationen minst sagt förvirrad!

Se händelsen i filmen nedan:

Slå på ljud

Tysklands president i Sverige: Därför är det statsbesök

Statsbesöket äger rum på inbjudan av Hans Majestät Konungen och syftet är att främja de (redan goda) svensk-tyska relationerna: Tyskland är världens fjärde största ekonomi och en av Sveriges viktigaste handelspartners. Och nu är förhoppningen att detta statsbesök ska göra relationerna ännu starkare, och öppna för ännu fler samarbeten inom framför allt klimat, energi och digitalisering.

Hoppsan! Skynda dig Daniel!

Foto: TT