Dråpliga scenen med Sofia – precis innan festen!

Prinsessan Sofia djupt förvirrad – inte en, utan TVÅ gånger!Det var dråpliga scener vi bjöds på inför Victoriakonserten.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip var självskrivna som gäster på kronprinsessan Victorias födelsedagsfirande. De anlände till Borgholms slottsruin i bil och ställde upp sig för fotografering jämte Victoria och hennes familj.

Med på firandet fanns också en extra plikttrogen adjutant. Han såg att han behövdes – och då ryckte han in!

Prinsessan Sofia – här blir hon förvånad

Sofia är inte redo att få jackan ryckt.

Sofia är inte redo att få jackan ryckt.

Scenen var som följer: de närvarande kungligheterna poserade framför kamerorna. Sofia hade tagit av sig sin jacka, för att visa upp sin klädnad för dagen, en härlig blå och vit-mönstrad sommarklänning från märket Andiata.

Hon stod där med jackan i hand – en mindre klädsam detalj i det estetiska helhetsintrycket. Då klev adjutanten fram, bakifrån, och ryckte hjälpsamt åt sig jackan. På ett klipp från händelsen kan man se att Sofia först blev förvånad över tilltaget.

Se hela sekvensen

"Men ska du inte ta solglasögonen också?"

“Men ska du inte ta solglasögonen också?”

Sedan förstod hon vad som hänt, och då räckte hon sina solglasögon mot adjutanten, för att fråga om han kunde ta dem också. Men då var adjutanten redan en bit bort, med ryggen mot henne, och en något distraherad Sofia fick snabbt hitta balansen igen och posera för bilden.

Det är en dråplig sekvens – och ni kan se hela händelseförloppet i det här klippet.

Hur gick konserten då? Jo, så här sammanfattades den av vår chefredaktör Johan T Lindwall i en krönika.

“Jag tycker att vi lägger den här födelsedagen till historien och hoppas att det går snabbt till nästa den 14 juli. Då fyller kronprinsessan 44 år och då är jag på plats och många av er med mig. Bäst? Att vi så klart fick ett firande och proffsigt genomfört med Yvette Hermundstad som programledare, Linnea Henrikssons och Petra Marklunds magiska framträdanden, vilken stjärnor! Tre ytterligare powerkvinnor!”, skriver Johan.