Drastiska åtgärden: Så ska Harry skydda Archie

Prins Harry har fått ta emot mycket kritik den senaste tiden.Men enligt Harrys vänner har prinsens handlingar haft ett enda mål: att skydda sonen Archie.

När Meghan Markle vågade sig ut ur herrgården i North Saanich, Kanada, slog paparazzifotograferna till. Bilderna som togs på hennes promenad kablades snabbt ut över hela världen – och på dem såg man också sonen Archie.

Prins Harry och Meghan blev vansinniga och hotade med att stämma fotograferna. Och att Harry är mån om att skydda Archie, det kan det inte råda några som helst tvivel kring.

Vännen om Harrys kärlek till Archie

Harry och Meghan visar stolta upp Archie.

Enligt Harrys vän Jane Goddall, världsberömd forskare och expert på schimpanser, var det därför Harry och Meghan valde att frigöra sig från sina kungliga plikter. De tänkte helt enkelt på Archies bästa.

– Jag vet att prins Harry verkligen kände sig fängslad och han att så gärna vill att Archie ska växa upp skyddad från all uppmärksamhet och kungaglans. Det är jag säker på, säger Jane till BBC.

 

MEGHAN OCH HARRY – DETTA HAR HÄNT

“Tar till alla medel”

Nacho Figueras, en annan av Harrys vänner, ger samma bild.

– Han agerar som en pappa. Det här är en man som försöker skydda sin småtting och sin maka med alla medel. Trots att han fick mycket gratis i livet, så är han en av de mest engagerade och hårt arbetande personerna jag har träffat, säger Nacho, som själv är hästpolospelare på elitnivå.

Nacho berättar att Harry har mått dåligt den senaste perioden.

– Han lider en hel del av allt som har hänt honom. Han mår dåligt av att så många dömer honom, säger Nacho.

Foto: TT