Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Drottning Beatrix barnbarn hade kuddkrig i kyrkan!

09 nov, 2007, 19:11 
Agneta Nisbeth
Annons
Maxima[1]
Amalia[1]

Holländska lillsessan Ariane blev faktiskt döpt till sist men oj, vilken lekstuga Kloosterkerk i Haag förvandlades till innan ceremonin väl var klar!

Annons

 Storasystrarna Amalia, tre år, och Alexia, två, klängde på dopfunten och triggade femåriga kusin Eloise att hänga med på deras upptåg. Varpå vildbasarna jublande kastade sig på golvmattan, gjorde glada grimaser och lyfte – tittut! – på prästens Deodaat van der Boons kappfåll.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Alla skrattade i kapp

Kudd[1]

Kronprinsparet Willem-Alexander och Máxima höll på att krevera av fniss och farmor Beatrix skrattade så tårarna rann där hon satt i sin bänk och kramade näsduken, det var ju så dråpligt alltihop! Ja, alla de 850 gästerna drog på smilbanden, inklusive premiärministern Jan Peter Balkenende, barnens hyss gick ju liksom inte att motstå.

Annons

Under tiden låg lilla Ariane där så näpen och söt i sina spetsskyar på mamma Máximas arm och sa inte ett knyst, bara tittade sig omkring med sina stora, dockblå ögon. Dopklänningen är av brysselspets och bars första gången för 127 år sedan av Arianes anmoder drottning Wilhelmina.

Protesterade lite …

Så välsignades Ariane med heligt vatten från Jordanfloden och förärades sin namnflora Ariane Wilhelmina Máxima Inés. Först då protesterade hon och det så illande högljutt att de små busungarna glatt höll för öronen!

Av Marianne Rolfstadius

Foto: Scanpix, Stella Pictures

Annons