Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Beatrix firades med stor folkfest

03 maj, 2010, 11:25 
Agneta Nisbeth
Annons

Drottning Beatrix mötte hästar på sin födelsedag.
Drottning Beatrix mötte hästar på sin födelsedag.
Kronrinsessan Máxima under paraplyet.
Kronrinsessan Máxima under paraplyet.

Det har som traditionen bjudit varit stora festligheter i Holland under fredagen då drottning Beatrix firade sina 30 år på tronen. Förra året skedde som bekant en tragisk olycka med flera dödsfall. Denna gång ösregnade det först, men efter en stund tittade solen fram igen.

Trots det intensiva regnande i början på firandet av Queensday var det mest glada miner hos kungafamiljen. Även om förra årets tragiska händelser i Apeldoorn fanns där som ett minne i bakgrunden.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Säkerhet

Säkerheten var också skärpt runt kungligheterna, men av detta märke folket ändå inte så mycket. Mer än att livvakterna var något fler till antalet. Men drottningen firade också 30 år på tronen.

Solen kom

kronprinsparet Willem-Alexander och Máxima.
kronprinsparet Willem-Alexander och Máxima.

När solen sedan tittade fram blev allt med ens lite roligare. Då fick drottning Beatrix hälsa på några vackra arbetshästar under firandet i Wemeldinge. På en annan bild ser vi här kronprins Willem Alexander och kronprinsessan Máxima under firandet i Middelburg.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures


Annons