Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Camillas dolda förflutna - berättar om gamla jobbet:"Gjorde det för 100 år sedan"

13 jul, 2023, 14:00 
https://image.svenskdam.se/image-9733033?imageId=9733033&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Samuel Björn
Drottning Camilla
Camilla var på läktaren under Wimbledons tionde dag.

Under sin senaste vistelse till tennisturneringen Wimbledon avslöjar drottning Elisabeth ett dolt gammalt jobb.

Annons
Här bryter drottning Camilla mot etiketten!Brand logo
Här bryter drottning Camilla mot etiketten!

Wimbledon börjar närma sig sitt slut. Turneringen går i dagarna in i sitt Semi-finalspel för att sedan avgöras i helgen med de stora finalerna.

Många celebriteter och inte minst kungligheter har varit och kollat på de omåttligt spännande tennismatcherna, nu senast tio dagar in i turneringen gjorde även drottning Camilla entré på läktaren.

Under sin vistelse avslöjade även drottningen sin koppling till sporten, genom ett dolt jobb för länge sedan.

Prinsessan har fått mycket uppmärksamhet

En annan kunglighet som varit på plats är Hertiginnan Kate. Hon är en stor tennisfantast och brukar regelbundet sitta i den kungliga logen under Wimbledon varje år.

Annons

I år var inget undantag. Kate var i publiken under turneringens andra dag och med henne hade hon ingen mindre än den legendariska tennisspelaren Roger Federer.

Inget dåligt sällskap till en av tennisvärldens största turneringar!

Kate fick mycket uppmärksamhet efter sin vistelse för sitt klädval.

"Det råder ingen tvekan om att hon hyllade sin avlidna svärmor med årets sartoriella Wimbledon-debut. Prinsessan Diana var känd för sin kärlek till stora, maskulina kavajer och bar flera mintgröna plagg under sina kungliga år", skriver tidningen Hello Magazine om drottningens klädval.

Prinsessan Kate och Roger Federer
Hertiginnan Kate och Roger Federer tillsammans under årets turnering.
Prinsessan Diana
Slående likhet mellan Kates blazer och den drottning Diana hade på sig under paraden 50-årsjubileet av Slaget av Storbritannien.
Annons

Inför turneringen turneringen var även Kate med på en video på Wimbledons officiella Youtube-konto där hon spelade tennis med just Roger Federer. Hon fick då också möta de 250 bollpojkar-och flickor som arbetar under evenemanget och fick en inblick i deras imponerande disciplin inför och under turneringen.

"Jag gjorde det för 100 år sedan"

Bollpojkar-och flickor är den röda tråden här. När drottning Camilla besökte Wimbledon så började hon nämligen prata med tre av de 250 ungdomar som jobbar som just det under årets turnering.

Hon frågar dem om de arbetat under den prestigefyllda turneringen tidigare och förklarar att det är ett tufft jobb som de har.

"Du måste vara väldigt smidig. Jag minns att jag gjorde det för 100 år sedan på Queen's Club. Det är ganska svårt.", berättar drottningen för ungdomarna, enligt Royal Center.

Drottning Camilla
Drottning Camilla klappade förtjust under sitt besök på Wimbledon.

The Queen's Club Championships är en tennisturnering för män som hålls i västra Kensington, London, varje år.

Både drottning Camilla och hennes syster Annabel Elliot var bollflickor för turneringen när de var ungdomar, troligen när de gick på skolan Queen’s Gate School som ligger i södra Kensington, menar Royal Center.

Annons