Drottning Elizabeth dödförklarad: "England har förlorat sin drottning"

Drottning Elizabeth dödförklarad: "England har förlorat sin drottning"

Drottning Elizabeth blev dödförklarad igår. Nu är många arga efter att nyheten gått ut.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 46?
Slå på ljud

Drottning Elizabeth ger intryck av att vara i princip odödlig, men under 2020 har det brittiska folket fått tråkiga påminnelser om att hon trots allt är lika mänsklig som alla oss andra.

I januari drabbades Elizabeth av en förkylning som tvingade henne att ställa in sitt årliga möte med kvinnoinstitutet i Sandringham.

Drottning Elizabeth blev dödförklarad av fransk radio

Då fick blev Elizabeth varnad av läkaren och farmakologen Shamir Patel, som menade att 94-åringen behövde vara extra försiktig.

– När din kropp är ung och stark kan man lätt bli av med en förkylning, men för en äldre person blir risken större. En vanlig förkylning kan vara mycket längre och kan leda till något allvarligare, sa Shamir till Daily Express.

Men Elizabeth lever fortfarande och har hälsan i behåll. Oavsett vad man får höra i pressen. Den franska radiostationen RFI Radio råkade nämligen publicera Elizabeths dödsruna, som man hade skrivit i förhand, på sin hemsida. Många lurades av detta och trodde att Elizabeth lämnat oss.

LÄS OCKSÅ: Skandalen i svenska kungafamiljen – stoppades av hovet

"England har förlorat sin drottning – en historisk figur"

Drottning Elizabeth

Drottning Elizabeth lever och mår bra – tack och lov!

Radiostationen skämdes så klart ögonen ur sig när felet uppdagade sig. De skrev genast en ursäkt adresserad till Elizabeth och alla deras läsare och lyssnare.

"Det var ett tekniskt problem som resulterade i att flera dödsrunor publicerades på vår sajt. Våra tekniker arbetar just nu med att hantera den här allvarliga buggen. Vi vill be om ursäkt till alla drabbade och till alla som följer och litar på oss", skrev RFI i ett uttalande.

I dödsrunan som publicerades av misstag fanns följande formulering.

"England har förlorat sin drottning: Elizabeth II lämnade avtryck i vår fantasi. Som traditionen dikterade var det från slottet Saint James' Palace som en medlem ur den brittiska kungafamiljen meddelade att drottning Elizabeth II gått bort, en historisk figur i världssamväldet", stod det.

LÄS OCKSÅ: Prinsen död – sörjs av drottning Elizabeth